Майките на деца с увреждания от Системата ни убива излязоха

...
Майките на деца с увреждания от Системата ни убива излязоха
Коментари Харесай

Майки на деца с увреждания искат оставката на Симеонов и избралите го за зам.-шеф на НС

Майките на деца с увреждания от " Системата ни убива " излязоха на митинг пред Народното събрание против избора на Валери Симеонов за зам.-председател на Народното събрание. Те упорстват освен за неговата оставка, само че и за тази на депутатите, които са подкрепили решението той да заеме поста.

В началото на кабинета " Борисов 3 " Симеонов беше вицепремиер по икономическата и демографската политика. Той подаде оставка след продължителни митинги против него поради това, че назова майките на деца с увреждания " кресливи дами с сякаш заболели деца ". В сряда водачът на НФСБ беше препоръчан и утвърден за зам.-председател на Народното събрание от групата на " Обединените патриоти ". Постът беше овакантен, откакто депутатите от " Атака " напуснаха " патриотичната група ", допреди това той се заемаше от атакиста Явор Нотев, който обаче беше заставен да го освободи.

Решението Симеонов да стане зам.-председател беше подкрепено от 118 депутати, а при гласуването народните представители от Движение за права и свободи демонстративно напуснаха залата.

" Ако не си подадат тези депутати оставката, ние ще продължим до момента в който не се разтури цялото Народно заседание ", сподели Вера Иванова от " Системата ни убива ", представена от БГНЕС.
Тя акцентира, че това е началото на серия митинги и майки на деца с увреждания звънят и са подготвени да вдигнат " цяла България на крайник ".

" Ние нямаме политически пристрастия, само че и не поносим и срам заради фашизоидните прояви на Симеонов. Миналата година го доказахме и показахме по какъв начин се стачкува. Протестът ще продължат и в понеделник с автошествие, блокиране и гражданско непокорство. Отново ще опитаме да събудим гражданската съвест. Този път за оставка на всички ", написаха в обществените мрежи от " Системата ни убива ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР