Майките на деца с увреждания научиха новината за Валери Симеонов

...
Майките на деца с увреждания научиха новината за Валери Симеонов
Коментари Харесай

Протестиращите майки за оставката на Валери Симеонов: Ще чакаме решението на Народното събрание

Майките на деца с увреждания научиха новината за Валери Симеонов по време на 26-тата си вечер на митинг в София. Малко след информацията, блокадата на Орлов мост падна, кръстовището беше освободено за придвижване, съобщи. Автошествието в поддръжка на майките се отдръпна и към началната си точка на потегляне – Министерски съвет.

Веднага откакто стана ясно, че Симеонов е подал оставка протестиращите дами на „Орлов мост“ започнаха да скандират „Победа“ и да играят хоро. Майките обаче се заканиха, че ще продължат с митингите, до момента в който Народното събрание не гласоподава дефинитивно оставката на Симеонов.

„ Това е първата извоювана борба, само че войната продължава ”, разяснява Вера Иванова, една от организаторките на протестиращите.

„ Тази оставка би трябвало да се гласоподава в Народното събрание. Продължаваме с митингите, до момента в който не бъде гласувана ”, сподели Иванова по. По думите й палатковият лагер пред постройката на Народното събрание остава до гласуването на промените, които желаят майките за хората с увреждания.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР