Майките на деца с увреждания излизат за национален протест на

...
Майките на деца с увреждания излизат за национален протест на
Коментари Харесай

София почернява на 2 октомври! Майките на деца с увреждания вдигат национален протест

Майките на деца с увреждания излизат за народен митинг на 2 октомври. Той е под надпис „ Системата ни Убива-Системата е блокирала “. Очаква се центъра на София да почернее от знамената им.
Жените цяло лято молиха депутатите да изготвят три закона, с цел да може те и децата им да живеят обикновено. Това са законите за хората с увреждания, за персоналната помощ и за обществените услуги. Дадоха и период на националните избраници да създадат измененията до 1 октомври. Миналата седмица майките поканиха депутатите на палатката, с цел да опишат за неволите и потребностите си.

От 240 депутати се отзоваха единствено 10. Нито един национален фаворит от ГЕРБ и Оперативна програма не се появи. Това тотално разочарова майките и ги обезкуражи, че проблемите им въобще ще бъдат чути. „ Само за момент си помислете, че вашите майки са на наше място, а вие сте на мястото на нашите деца. Щяха ли вашите родители да ви изоставят? Щяха ли да се откажат от вас? Ние не можем. Ние в никакъв случай няма да си оставим децата! “, обърна се през сълзи Боряна Драганова към неколцината народни представители.

Вера Иванова, уредник на митингите, описа пред Фрог, че персонално е дала покана на Десислава Атанасова, като тя дала обещание да отиде на палатката. „ Разочарована съм, че не пристигна. Стана ни ясно,че нищо не можем повече не можем да чакаме. Преминаваме към митинги. Студът няма да ни спре. Децата ни умират “, сподели тя.

Майките се надяват хората да ги поддържат на 2 октомври и да се включат в митингите, които стартират от 17, 30 ч. пред Народното събрание.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР