Майките на деца с увреждания и хората, които ги подкрепят,

...
Майките на деца с увреждания и хората, които ги подкрепят,
Коментари Харесай

Протестът на майките на деца с увреждания и хората продължава и след оставката

Майките на деца с увреждания и хората, които ги поддържат, и довечера се събраха пред Министерския съвет. Те обясниха, че ще продължат да стачкуват, до момента в който Народното събрание не гласоподава оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

София

Ден след оставката на вицепремиера Валери Симеонов митингът на майките на деца с увреждания, мина без викания, шествия и пътни блокади.
Вера Иванова: Тази оставка би трябвало да се гласоподава и да се одобри от Народно събрание. Това към момента не е станало. Нас доста пъти са ни лъгали и доста пъти са ни прецаквали. За това ще настояваме до край Макар и към този момент не с блокади. Чисто алегорично ще седим всяка вечер тук до момента в който това не се случи.
Протестиращите прибраха черните флагове и сложиха сиви шалове.
Вера Иванова: Символът на шала е, че малко може да посивее системата, когато хората се обединят и в действителност ръководещите схванат кой им тревожа заплатите и кой ги е избрал. Димитрина Русева: Една от символиките на шала, е че лека по лека черния цвят стартира да избледнява. Лека по лека стартира да има светлинка в тунела, стартира да се вижда.
Майките обясниха, че с изключение на поради оставката на Валери Симеонов виждат светлина в тунела и и поради контрактуваните промени в законодателството за хората с увреждания.

Илияна Маринова: Докато Народно събрание не гласоподава оставката на Валери Симеонов ще бъдем тук. И по-късно още веднъж продължаваме на палатката, защото има още доста промени, които би трябвало да се случат за хората с увреждания.
Майките не чакат скоро да сменят черните тениски с бели шалове.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР