Майките на деца с увреждания бяха категорични, че продължават със

...
Майките на деца с увреждания бяха категорични, че продължават със
Коментари Харесай

Протестът на майките продължава, докато не бъде гласувана оставката на Симеонов

Майките на деца с увреждания бяха безапелационни, че не престават със своя митинг до окончателното приемане на оставката на вицепремиера Валери Симеонов от Народното събрание. Те увериха обаче, че няма да вършат цивилен неподчинения, шествия, няма да стопират придвижването.

Майките още един път обясниха, че има два митинга сега - този, който беше за оставката на Симеонов и другият, който е за приемането на закон за децата и за хората с увреждания. В момента текстовете на този закон са в Народно събрание.

Протестът за това стартира с палаткови лагери преди към 200 дни. От тогава майките упорстват да бъдат признати най-сетне текстовете, които да подсигуряват, че хората с увреждания ще имат своето почтено място в българското общество. В момента текстовете са сред двете четения, като са признати два разновидността - един, който е подсилен от майките на деца с увреждания и един, който е създаден о т МТСП и дружно в пакет се преглеждат.
 Вицепремиерът Валери Симеонов подаде оставка, Борисов я одобри (обобщение) Вицепремиерът Валери Симеонов подаде оставка, Борисов я одобри (обобщение)
Вицепремиерът Валери Симеонов подаде оставка нощес, а министър председателят Бойко Борисов я одобри. Симеонов дефинира решението си като честен акт, а задачата: да пре...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР