Майки срещу войната се обявиха срещу въвличането на България във

...
Майки срещу войната се обявиха срещу въвличането на България във
Коментари Харесай

Мая, Нешка и сие искат МС да оспори военната помощ за Украйна пред КС

Майки против войната се оповестиха против въвличането на България във война посредством експорт на оръжия за Украйна и за полагане на всички старания за иницииране на мирни договаряния, преустановяване на военните дейности и спокойно споразумяване на военния спор.

71 дами стартираха национална гражданска самодейност с подписка с такива претенции. Сред тях бяха треньорът по художествена гимнастика Нешка Робева, журналистът Анна Заркова, шефът на националната психиатрична болница доктор Цветеслава Гълъбова, проф. Искра Баева, водачът на Изправи се България Мая Манолова, майките на деца с увреждания от Системата ни убива, актрисата Елена Алексиева, доктор Таня Андреева, икономистът Леона Асланова, ръководителят на Съюза на публицистите Снежана Тодорова.

В новоучреденото съдружие има и майки, потвърдили се с дейни позиции в обществото - адвокати, бизнесмени, лекари, учители, актьори, цивилен деятели. За ръководител на инициативния комитет на гражданската самодейност беше определена Вера Иванова – ръководител на НГИ Системата ни убива. Представителят на България в Европейския парламент Елена Йончева също поддържа събирането с включване от Брюксел. На старта на гражданската самодейност имаше и майки от Украйна и Русия, които също се оповестиха против войната и за апела за договаряния за мир.

Исканията на Майки против войната, с които започват подписката си са:

Народното събрание да не приема следващи решения за оказване на военна и военно-техническа помощ на Украйна, а Министерският съвет да оспори пред Конституционния съд решението на народните представители за това. 

Освен това желаят Министерски съвет не извършва решението на депутатите за военната помощ за Украйна и упорстват Гълъб Донев да предприемел всички вероятни дейности пред евроинституциите за инициирането на мирни договаряния сред Украйна и Русия. 

ТЕМА преди 4 часа 1113 преди 23 часа 1318 преди 1 ден 892
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР