Майки от инициативата Системата ни убива се дистанцираха от протестиращите

...
Майки от инициативата Системата ни убива се дистанцираха от протестиращите
Коментари Харесай

Майки от „Системата ни убива“ се дистанцираха от протеста пред Министерски съвет

Майки от самодейността " Системата ни убива " се дистанцираха от протестиращите пред Министерския съвет майки , които всяка вечер излизат с искане за оставката на вицепремиера Валери Симеонов. От няколко дни в обществените мрежи майки от палатковите лагери във Варна, Бургас и Стара Загора излизат с позиция, че се разграничават от уредниците на софийския митинг Вера Иванова и Кристина Николаева, поради насочването на битката само към оставката на Симеонов и изместването на главната цел - промяната за хората с увреждания. Едно от лицата на палатковия лагер в София Ина Маринова, която преди два месеца се отдръпна от " Системата ни убива ", разгласява анкета, в която пита майките на деца с увреждания и другите организации, дали да се дистанцират публично от митингите против Валери Симеонов.

 
По време на огромните митинги против високите цени на горивата в неделя, на някои места протестиращите се сплотиха с митингите на майките против Валери Симеонов, а в София майките се разграничиха от останалите протестиращи с претекст, че тяхната идея е оставката на вицепремиера, а не на цялото държавно управление. Няколко дни по-късно уредниците на палатковия лагер в Стара Загора оповестиха, че не са съгласни с възгледите и методите за реализиране на цели на Вера Иванова и Кристина Николаева, и макар, че са отвратени от държанието на Валери Симеонов, това не е единствената цел на митингите на хората с увреждания.

Към това обръщение се причисли Ина Маринова, един от уредниците на националните митинги на хората с увреждания и до скоро член на " Системата ни убива ". Тя се обърна към майките с въпроса, дали да бъде направено публично разграничение от митинга против Симеонов, и уточни, че по този начин наречените водачи на митинга на майките са сложили хиляди хора в осведомително затъмнение какво се случва с промяната и законите.

-->
 
Пред Дарик Ина Маринова изясни отдръпването си от " Системата ни убива " с метода, по който е реализирано писането на законите и началото на промяната.
 
„ Т огава, когато митингът ни се трансформира в митинг ей по този начин, с цел да протестираме, аз не виждах мястото си там. От друга страна, всяко нещо, основано под някакъв напън, води до големи взаимни отстъпки и до никаква работа свършена. За мен това гледище с палатката до 1 октомври, да приемем три закона, това е неуместно “, изясни Маринова.
 
В описанието на оповестената анкета Ина Маринова декларира, че идеята на хората с увреждания се е изгубила в сегашните митинги и е време да се върне фокусът там, където му е мястото. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР