Майки от инициативата Системата ни убива и граждани се събраха

...
Майки от инициативата Системата ни убива и граждани се събраха
Коментари Харесай

Майки на деца с увреждания протестират заради новия пост на Валери Симеонов за зам.-шеф на НС

Майки от самодейността " Системата ни убива " и жители се събраха пред Народното събрание. Поводът е назначението на Валери Симеонов на поста заместник-председател на Народното събрание , което стана факт в сряда. Инициативата цели да подсети на народните представители за случилото се преди една година. В тази връзка събралите се пред Народното събрание носиха транспаранти " Забравихте ли майките "?

Преди година Валери Симеонов, в качеството си на вицепремиер, обиди в свое медийно изявление майките на деца с увреждания. След близо едномесечен митинг пред Министерски съвет, Валери Симеонов подаде оставка като вицепремиер.

Аделина Банакиева, част от събралите се към 20 души сподели, че това не е митинг, а " спонтанна реакция " против назначението на Симеонов. " Ние сме част от протестиращите майки и гражданската самодейност " Системата ни убива " и 26 дни седяхме на площада, с цел да подаде този човек оставка като вицепремиер. Изведнъж в този момент три дни след годишнината от това събитие, се оказва, че те ни го навират отначало. Затова дойдохме да напомним за себе си ", уточни тя, предава Българска телеграфна агенция.

В коридорите на Народното събрание пред публицисти Валери Симеонов съобщи, че казусът тогава е завършен с неговата оставка.



" Мисля, че моето държание беше почтено, с цел да не нося негативи на държавното управление - аз си подадох оставката. Случаят е завършил ", сподели Симеонов. Той разяснява, че е забравена ролята му при приемането на пакета от законодателни промени за обществената промяна за хората с увреждания.-->

" Много бързо беше забравено, че в подготовката на тези всички закони бях много деен фактор ", разяснява Симеонов. " Аз имам принос в подготовката на тези закони, било е належащо, подадох си оставката - мисля че постъпих почтено " , сподели още той.

Относно вчерашните митинги на жители, Симеонов сподели, че от това, което е видял, излиза наяве, че това са небрежно проведени хора, които даже не знаели името му.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР