Майки настояват за нов медицински стандарт за подобряване на родилните

...
Майки настояват за нов медицински стандарт за подобряване на родилните
Коментари Харесай

Майки настояват за нов медицински стандарт за подобряване на родилните грижи

Майки упорстват за нов медицински стандарт за възстановяване на родилните грижи у нас. От съдружие " Родилница " внесоха петиция с близо 17 000 подписа с искане здравният министър да задължи медицинския личен състав да третира родилките с почитание и да съблюдават рекомендациите на Световната здравна организация.


Според съдружие " Родилница " един от главните проблеми на раждането в България е, че на дамите не им се дава задоволително време и успокоение, с цел да родят естествено.
Нора Москова, съдружие " Родилница ": Често пъти финансовият фактор тук се намесва, тъй като лекарят желае да забърза раждането, с цел да може той да го води, а не идващият на промяна.
За по-бързо раждане най-често се дават лекарства, от време на време и неразрешени, настояват от сдружението. На родилките не им се разрешава да се движат и да пият вода. Задължават се и да раждат легнали, на по този начин нареченото магаре, което също е отречено съгласно СЗО. Използват се и от дълго време забравени способи като Прийомът на Кристелер, при него плодът се избутва с напън върху корема. Отделянето на бебето от майката още първоначално пък е пагубно за душeвността на новороденото и може да провокира тревожни мисли у него.

Росица Божкова, психолог: Аз съм непотребен, аз не заслужавам, аз не съм обичано, не съм значимо.
Предложенията на съдружие „ Родилница " бяха разисквани със зам.-министъра на опазването на здравето доктор Бойко Пенков. След срещата стана ясно, че след 1 януари медицинските стандарти ще бъдат разработвани по нова процедура.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР