Майки на деца с увреждания са решени да останат през

...
Майки на деца с увреждания са решени да останат през
Коментари Харесай

Цяла нощ продължава протестът на майките на деца с увреждания в столицата

Майки на деца с увреждания са решени да останат през цялата нощ пред постройката на Министерски съвет в столицата, съобщи БНР.

Припомняме, че довечера се организира следващият митинг " Системата ни убива ", който бе проведен посредством обществените мрежи.

 Снимка 382969
Източник:

Въпреки обещанията на управляващите преди месеци, те оповестиха по този метод, че доверието им е изчерпано и повече не им имат вяра.

Участниците блокираха придвижването по бул. " Дондуков " пред постройката на Министерски съвет преди 19 ч., а час по-късно затвориха придвижването и по прилежащия бул. " Цар Освободител ".

 Българска социалистическа партия и ГЕРБ в следващ рунд за майките от митинга
Българска социалистическа партия и ГЕРБ в следващ рунд за майките от митинга

ГЕРБ се похвалиха с сделка сред протестиращите и властта

Те разпънаха на жълтите павета и палатков лагер с повече от 10 палатки. Запалиха и свещи под формата на кръст, като знак, че промяната въпреки всичко ще се случи.

Чрез блокирането на придвижването и гражданското си непокорство майките желаят да покажат, че както системата ги блокира, по този начин и те могат да блокират системата.

 Снимка 382968
Източник:

Припомняме, на 4 октомври, майките бяха на среща с депутати и министри в Народното събрание . На срещата не се появи министърът на финансите Владислав Горанов. Тогава майките и омбудсманът Мая Манолова напуснаха срещата разочаровани.

Изводите от срещата за протестиращите майки тогава бяха: " На днешната среща не чухме нищо съответно " и " Лъжи до безспир ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР