Майки на деца с увреждания протестират вече 7 дни до

...
Майки на деца с увреждания протестират вече 7 дни до
Коментари Харесай

#Закривай този парламент! 7-ми ден майки на деца с увреждания са пред Народното събрание, само четирима депутати са ги „отразили“!

Майки на деца с увреждания стачкуват към този момент 7 дни до Народното събрание.

Четирима депутати – толкоз са пристигнали до палатката на протестиращите за седмица. Хората тук обаче усещат поддръжката на обществото.

„ Непрекъснато идват хора без нашите проблеми, които ни носят вода, храна, въженце, с цел да си уплътняваме палатката. Виждаме голяма поддръжка от обществото, за разлика от народните представители, които са вътре. Излизат един по един, качват се по колите, гледат в другата посока”, съобщи Вера Иванова от Конфедерацията за отбрана правата на децата пред БТВ.

Моят наследник е към този момент на 20 години. Просто сме тук, тъй като знаем, че когато нас ни няма, нашите деца са обречени на гибел. Това е истината. Няма друга истина”, означи и Диана Димитрова – майка на дете с увреждане от Варна.

Заедно с омбудсмана Мая Манолова майките приготвиха нов закон за персоналната помощ.

„ Днес министър председателят беше в Народното събрание, ние го чакахме и тук от всички страни на Народното събрание да пристигна и да ни каже за какво плаче. Ако може някак си, господин министър председател, да се разберем, не да плачем, т.е. ние да си плачем, но вие не да плачете, а да вършите работа. Искаме закон за персоналната помощ, желаеме съществени промени, желаеме да не се молим да надживяваме децата си”, безапелационна е Валентина Христова – майка на дете с увреждане от София.

„ Децата просто имат грижа 24 часа, ние сме до тях и се изхабяваме, само че просто нищо не се случва. Искаме закон за персоналната помощ, желаеме регистри, желаеме просто да бъдем чути”, уточни Лиляна Иванова, която е майка на дете с увреждане от Силистра.

Безсрочни митинги на майки на деца с увреждания се приготвят в Бургас, Варна и Враца.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР