Майки на деца с увреждания отново протестират пред Министерски съвет.

...
Майки на деца с увреждания отново протестират пред Министерски съвет.
Коментари Харесай

Майки на деца с увреждания отново протестират пред Министерския съвет

Майки на деца с увреждания още веднъж стачкуват пред Министерски съвет. За Българска телеграфна агенция Вера Иванова от Инициативата " Системата ни убива ", която е основател на митинга, проведен в обществените мрежи, разяснява, че в този момент митингът им е за здравите деца в системата на социлното подкрепяне - настанени в институции или приемни фамилии вместо при свои близки или родственици. И този път митингът на майките на деца с увреждания е под надпис: " Да спасим децата от системата ".

" Държавата влага голям финансов запас за институции, които имитират фамилии като по този метод обрича на геноцид биологичните родители, изпаднали в усложнение заради беднотия ", разяснява Иванова.

Според нея деца се лишават и в този момент. " Строг е контролът на съда, само че единствено за тази година имаме към 20 правосъдни решения, в които се показва, че детето е отнето безпричинно. Същевременно всички тези обществени служащи не престават да работят в системата ", сподели още Вера Иванова.

Едно от протестните претенции е точно за незабавното уволняване на шефовете от системата на общественото подкрепяне в случаите, в които нуждата на мярката по извеждане на детето от биологичното семейство не се удостовери от съда.

Вера Иванова установи, че поддръжката от страна на страната вместо към биологичните родители е напълно ориентирана към приемните фамилии. Затова е и друго протестно искане, обвързвано с изработването на тактика за фамилията и детето.

С митинга си майките на деца с увреждания желаят идентична месечна поддръжка на децата в приемни фамилии и тези отглеждани от близки или родственици. За да се случи това, те желаят унищожаване на член 49 от Правилника за използване на Закона за протекция на детето. Според Вера Иванова децата, настанени при близки, получават помощ до 300 лева, до момента в който тези при приемни фамилии 300 лева Преценката за размера на издръжката ставала по убеждение на обществения служащ. " Ние желаеме идентична финансова помощ, с цел да могат децата да не губят връзката със фамилията и с околните си и да не е спънка бедността пред развъждането им ", изясни Иванова.

Тя сподели още, че през днешния ден на митинга ще излязат деца, които са били в системата. " Ще приказват те - какво са претърпели и какво са им предизвикали обществените. Крайно време е това безсрамие да се спре. Протестът е за тях ", сподели още Иванова.

Предвижда се родителите да завършат своя митинг пред постройката на Народното събрание. Там преди една година майките на деца с увреждания останаха на палатков лагер за повече от 8 месеца. Целта им бе промяна в обществената сфера в поддръжка на хората с увреждания. " Надявам се и този път общественото министерство и Народното събрание да ни чуят ", уточни Иванова и добави, че в този момент цялата им сила е ориентирана към това да спасят здравите деца от системата. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР