Майки на деца с увреждания от инициативата Системата ни убива

...
Майки на деца с увреждания от инициативата Системата ни убива
Коментари Харесай

Десетина депутати дойдоха на срещата с майките на деца с увреждания

Майки на деца с увреждания от самодейността " Системата ни убива " се обърнаха към народните представители с нов зов за промени.
Майките бяха поканили всички 240 депутати на среща пред палатковия лагер до Народното събрание, само че в уречения час се появиха единствено Корнелия Нинова , десетина представители от Българска социалистическа партия и " Воля ", както и ръководителят на обществената комисия в Народното събрание Хасан Адемов от Движение за права и свободи. За да поддържа майките, пристигна и омбудсманът Мая Манолова .

Въпреки че майките показаха неразбиране от броя на депутатите, пристигнали да ги поддържат, те споделиха, че чакат представителите на другите политически партии да поемат явен ангажимент за осъществяването на настояванията им.
Целта е в навечерието на 22 септември майките да припомнят на националните избраници, че независимостта на децата им е подвластна от решенията, които те би трябвало да вземат в пленарна зала. Междувременно обещаният период за действителна помощ към тях - 1 октомври, към този момент изтича.

Майките на деца с увреждания се обърнаха към пристигналите депутати с апел да задействат настояванията им с началото на новия политически сезон. Те акцентираха и обстоятелството, че са се трансформирали в законотворци, като са изчели стотици нормативни актове, с цел да напишат проектозаконите за хората с увреждания, макар че това е работа на народните представители .
Лидерът на левицата Корнелия Нинова съобщи пред протестиращите майки, че Българска социалистическа партия поддържа настояванията им през цялото време. А омбудсманът Мая Манолова още веднъж застана зад настояванията на майките.

След края на срещата Адемов разгласи пред публицисти, че чака текстовете на Закона за хора с увреждания и Законопроекта за персоналната помощ да бъдат признати най-късно до края на годината. " Когато минат всички процедури и бъдат импортирани - те ще бъдат гледани дружно. Поканили сме всички заинтригувани страни ", разгласи някогашният обществен министър.
По думите му няма късмет бюджетът за идната година да не бъде съгласуван с двата законопроекта.
" Трябва да започва промяната.Тя е закъсняла и всички носим отговорност за това, което се е случило и за това, което не се е ", безапелационен беше Адемов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР