Майки на деца с увреждания канят новоизбрания за зам.-председател на

...
Майки на деца с увреждания канят новоизбрания за зам.-председател на
Коментари Харесай

Майките поканиха Симеонов на протеста си довечера, той отказа, щели да го овикват

Майки на деца с увреждания канят новоизбрания за зам.-председател на Народното събрание водач на НФСБ Валери Симеонов на днешния си митинг против него, който ще се организира от 18.30 часа пред Народното събрание.

Майките и техни съидейници стачкуват в последните дни с искане за оставката на Симеонов от зам.-председателския пост поради изявлението му преди година по техен адрес, когато ги назова " група кресливи дами ", които спекулират с " сякаш заболели деца ". Последваха митинги с претенции за оставката му, като министър председателят Бойко Борисов се извини от името на заместника си, само че самият Симеонов съобщи, че не се отхвърля от думите си. Четири седмици след началото на митингите против него Валери Симеонов подаде оставка като вицепремиер.

В публикувано до медиите отворено писмо през днешния ден от Националната гражданска самодейност " Системата ни УБИВА " показват отвращение от изявления на Валери Симеонов през днешния ден в утринния блок на " Нова телевизия ".

Майките отхвърлят в миналото да са имали среща със Симеонов - нито по време на миналогодишните им митинги за оставката му като зам. министър-председател, нито при сегашните митинги. " Никога не сме отправяли обиди и в никакъв случай не сме коментирали майката на господин Симеонов, нито някой различен негов родственик. Думите на господин Симеонов " Неприятното е, че при последната среща с тях против мен имаше викове " палач ". За страдание слушах и репликите на ораторите, които се изказваха и във връзка с моята майка Така или другояче, както и да е ", са неистина, заявяват майките на деца с увреждания.

Те дефинират като " меко казано неуместно " внушението, което се пробва да направи Симеонов, че с помощта на него са признати и гласувани и трите закона за хората с увреждания. В писмото се напомня, че два от законите (Законът за персоналната помощ и Законът за хората с увреждания) бяха признати с цялостно болшинство от всички парламентарно показани групи, като след гласуването им народните представители приветстваха протестиращите майки на деца с увреждания.

" Нелеп и неоснователен е опитът на господин Симеонов да дефинира митинга ни като обслужващ нечии политически ползи, до момента в който той се показва като виновен политик, който прави всеотдайност, съгласявайки се с отвращение да стане зам.-председател на Народно събрание, тъй като по неговите думи този пост, както и поста на зам. министър –председател няма да му донесе " нищо повече, с изключение на в допълнение напрежение, натоварване и отговорност " ", декларират още майките и твърдят, че в случай че Симеонов се срещне с тях на митинга тази вечер, ще му дадат и опция " обществено да осветли всички положителни каузи, които е направил за хората с увреждания, само че не са станали обществено известни ".

На въпрос на " Дневник " дали ще се възполва от поканата на майките, Симеонов сподели, че е " подготвен на естествен диалог ", само че нямало да върви на митинга " да го овикват ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР