Майки на деца с увреждания излизат на ефективен, както го

...
Майки на деца с увреждания излизат на ефективен, както го
Коментари Харесай

Майките на деца с увреждания започват брутален протест

Майки на деца с увреждания излизат на ефикасен, както го нарекоха „ жесток “, митинг на 30 юли. Мярката е в символ на противоречие против поправките в Закона за персоналната помощ.

Текстовете разискаха специалисти в общественото министерство с присъединяване на обмудсмана Мая Манолова, която също е недоволна от направените промени, съобщи БГНЕС.

„ В текстовете на измененията не е ясно по какъв начин ще бъде оказвана тази самостоятелна поддръжка, няма ясно изразени правила и критерии по какъв начин ще се класират хората, не е явен и съставът на комисията, която ще прави оценките. Още по-притеснителното е, че поддръжката, която се свежда в 4 посоки – помощ за адаптиране на жилище, за медицински произведения, финансова помощ и обществени услуги, и сега попадат в сегашния закон. Нищо не се трансформира във връзка с помощните средства. Хората с увреждания упорстват да получават помощни средства, а не избрана сума”, разяснява преди срещата омбудсманът.

Протестиращите упорстват страната да приложи обективен, диференциран метод към потребностите на самите деца и потребностите на техните фамилии.

В края на юни Мая Манолова и протестиращите майки внесоха в Народното събрание законопроект за персоналната помощ, който създадоха взаимно. С него се планува 77000 души да получат персонална помощ.

Екипите на Манолова са пресметнали, че ще са нужни в допълнение 105 млн. лв. през 2019 година. Очакванията са законът да бъде признат до 31 юли. Според омбудсмана срокът за разглеждане и прекомерно къс и се тя се притеснява, че ще се имитира активност, а текстовете ще се претупат.

Протестът на майките - грозни обвинявания и скандал за пари

Майките на деца с увреждания сложиха претенции на премиера

Майка на дете с увреждания: Нямаме какво да губим

В недоволството против системата се включи и още един град - Пловдив, съобщи NOVA.

Десетки родители се събраха пред постройката на Общината в града в понеделник. Те упорстват за заслужен живот на децата си.

Протестиращите желаят страната да приложи обективен, диференциран метод към потребностите на самите деца и потребностите на техните фамилии.

Хората са единомислещи, че митингът им е кротичък. Майките заявиха, че няма да опъват палатки, само че ще има непрекъснато тяхно наличие в градинката настрана от кметството.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР