Майки на деца с увреждания излизат на ефективен и -

...
Майки на деца с увреждания излизат на ефективен и -
Коментари Харесай

Майки на деца с увреждания излизат на протест на 30 юли

Майки на деца с увреждания излизат на ефикасен и - по техни думи - „ жесток “ митинг на 30 юли. Мярката е в символ на противоречие против поправките в Закона за персоналната помощ.

Текстовете разискаха специалисти в общественото министерство с присъединяване на обмудсмана Мая Манолова, която също е недоволна от направените промени, съобщи БГНЕС.

„ В текстовете на измененията не е ясно по какъв начин ще бъде оказвана тази самостоятелна поддръжка, няма ясно изразени правила и критерии по какъв начин ще се класират хората, не е явен и съставът на комисията, която ще прави оценките. Още по-притеснителното е, че поддръжката, която се свежда в 4 посоки – помощ за адаптиране на жилище, за медицински произведения, финансова помощ и обществени услуги, и сега попадат в сегашния закон. Нищо не се трансформира във връзка с помощните средства. Хората с увреждания упорстват да получават помощни средства, а не избрана сума ”, разяснява преди срещата омбудсманът.

Протестиращите майки на деца с увреждания оповестиха, че напущат работната група, която приготвя новия закон за хората с увреждания, посочи " Дарик ". Преди днешното ѝ съвещание част от уредниците на палатковия лагер в София се събраха пред постройката на общественото министерство и обявиха, че по този начин написаните текстове са геноцид по отношение на хората с увреждания и те няма да вземат участие в него.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР