Майки на деца с увреждания и днес излязоха на протест

...
Майки на деца с увреждания и днес излязоха на протест
Коментари Харесай

Майки излязоха на протест заради новия пост на Валери Симеонов

Майки на деца с увреждания и през днешния ден излязоха на митинг против назначението на Валери Симеонов за заместник-председател на Народното събрание. Те упорстват за оставката на водача на НФСБ или за разформироване на целия парламент. Миналата година Симеонов се раздели с поста на вицепремиер след поредност от митинги, провокирани от негова имитация, в която назова майките " кресливи дами с сякаш заболели деца ".

Протестиращите излязоха на улицата точна в 12 часа пред постройката на Народното събрание, по време на постоянния парламентарен надзор. Исканията - оставка на Валери Симеонов и всички депутати, които са го подкрепили.
Нели Димитрова: Отново ни изкараха на дъжда, тъй като се оказа, че не сме си свършили работата. Валери Симеонов не можахме да го изрием от политиката.
Протестиращите майки блокираха за малко и придвижването.
Венелина Казанджиева: Аз се опасявам от реваншизма на този човек. Едва извоювахме законите.
От своя страна Валери Симеонов разяснява в коридорите на Народното събрание, че постът на заместник-председател е бил безработен в продължение на четири месеца и за него сходна позиция не е самоцел. Според Симеонов всеки има право да стачкува.
Валери Симеонов, зам.-председател на Народно събрание: В случая става въпрос за интервенция в парламентарната народна власт. Правото на ПГ " Обединени патриоти " да имат заместник-председател е неоспоримо. То е в съгласие с всички останали групи.
От ГЕРБ още веднъж показаха, че Симеонов е платил не лека цена за думите си, само че е част от ръководещото болшинство и патриотите имат право да предложат заместник-председател от тяхната квота. Министърът на защитата и вицепремиер Красимир Каракачанов отбрани съдружния си сътрудник и съобщи, че митингите са проведени от " Атака " и Движение за права и свободи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР