Майки крият от децата си, че бащите им са загинали

...
Майки крият от децата си, че бащите им са загинали
Коментари Харесай

Протестът на Приморско: Човешки трагедии, пари и схеми

Майки крият от децата си, че бащите им са починали преди дни във войната. Говорят за това единствено при изключени камери и микрофони, с цел да не научат от медиите, че към този момент са половин сираци

Украинци проведоха през днешния ден в черноморския град Приморско кротичък протестен протест. Причината за събитието, което се разви на площада пред постройката на Община Приоморско и продължи два часа - от 12:00 до 14:00 ч., е поръчката на страната да ги реалокира от частните хотели в държавните станции и бежански лагери.

Обезпечаването на мероприятието от страна на полицейските чиновници бе безупречно, като измежду протестиращите имаше цивилни служители на реда, с цел да бъдат избегнати и предотвратени в зародиш всевъзможни възможни провокации. И надлежно - такива липсваха.

LIBERTA.BG наблюдава три разнообразни гледни точки по проблема, търсейки обективната истина - на протестиращите украинци, на хотелиер (Михаил Зегов) и на общински консултант (Георги Зафиров).

Желанието на украинците - най-вече майки и деца, е да не бъдат прехвърляни от частните хотели и комплекси в държавните станции. Силно усещане ни направи, че украинки, живеещи към този момент 9 месеца в България, не приказват български език и мъчно схващат родната ни тирада. На въпрос на медията ни - за какво не учат езика, откакто желаят да се интегрират и социализират тук - отговорът бе, че имат предпочитание.
Снимка: Либерта  Протестът на Приморско: Човешки нещастия, пари и схеми

Други майки споделиха пред някои публицисти, че преди дни съпрузите им са били убити във войната, само че не желаят да приказват за това пред камера, с цел да не научат децата им от медиите за гибелта на татковците им.
Според хотелиерите зад преместването на украинските бежанци в държавни станции се крие скица, спекулация и подготовка за кражба на пари от Европейски Съюз и държавния бюджет.

Общинският консултант на Приморско Георги Зафиров е стигнал до друга информация и данни и твърди в пост във Facebook, че хотелиерите вършат " кухо настаняване " с " мъртви души ", с цел да завишават броя на записаните бежанци, за - асимилиране на повече средства от бюджетите на България и Европейски Съюз, а митингът на украинците бил проведен и режисиран от тях.

Повече информация за провелия се през днешния ден украински митинг в Приморско, както и представянето на другите гледни точки на три страни в процеса, можете да получите от видеата, които LIBERTA.BG направи.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР