Майката от Свищов, която е заподозряна, че е държала под

...
Майката от Свищов, която е заподозряна, че е държала под
Коментари Харесай

Случаят Свищов: Отговаря ли на истината разказът на майката?

Майката от Свищов, която е обвинена, че е държала под ключ двете си дъщери години наред в дома им, евентуално заблуждава проверяващите органи и обществените служби. Жената твърди, че децата й са водили естествен живот в София и постоянно се прибирали при нея в Свищов, само че не в дома, където бяха открити. Репортерска инспекция на " По света и у нас " през днешния ден обаче откри, че разказът на дамата не дава отговор на истината.

Свищов

65-годишната Пенка Стоянова твърди, че в продължение на три години се грижила за болна бабичка на улица " Бачо Киро " в крайдунавският град, а дъщерите ѝ, които живеели в София постоянно се прибирали там. Така дамата отговоря на изказванията на своите съседи, че не са виждали двете ѝ дъщери от години.

Никой не познава дамата и двете ѝ дъщери и на посоченият от нея адрес на улица „ Бачо Киро ". Не намерихме и информация за стара жена, която скоро е умряла.
Жена: Такава съседка нямаме, дори образно не я познавам дамата, живеем тука от много време всички се познаваме!Жена: Не я познавам. Въпрос: Чувала ли сте някоя стара жена да я гледат тук? - Не, не тука в нашия регион не съм чувала такова нещо!Не съм я виждала!
Не е отговоря на истината и изказванието на майката, че една от дъщерите ѝ е работила до скоро в два от известните столични театъра. Оттам изрично отхвърлиха казаното от майката. Със случая се ангажира и община Свищов. Кметът даде обещание да проверява случая до края и незабавно да ремонтират къщата, в която в този момент царува бедност и липсват обикновени условия за живот.
Генчо Генчев - кмет на община Свищов: Едната от дамите е в по-неадекватно положение, другата си проличава, че е напрегната. В стаята е изключителна бедност, извънредно безчовечен условия. Нямат топла вода, няма осветяване. Положението е доста трагично и би трябвало доста съответно да се работи!
Според експерти майката не признава тежката обстановка, в която се намира фамилията ѝ, тъй като не я осъзнава. Ето, за какво със случая, с изключение на обществени служащи, ще се заемат и психолози.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР