Майката на вкаран в руски затвор украински режисьор, който обяви

...
Майката на вкаран в руски затвор украински режисьор, който обяви
Коментари Харесай

Майката на Олег Сенцов помоли Путин да го помилва

Майката на вкаран в съветски затвор украински режисьор , който разгласи гладна стачка преди близо два месеца, помоли съветския президент Владимир Путин да го помилва, съобщи Асошиейтед прес.

Олег Сенцов , неприкрит съперник на анексията на Крим от Русия , беше наказан през 2015 година на 20 години затвор за скрит план за осъществяване на терористични актове. Той отхвърля обвиняванията и в средата на месец май разгласи гладна стачка.

В писмо, написано по случай 42-ия рожден ден на Сенцов , майка му Людмила Сенцова приканва Путин да покаже благосклонност и да помилва сина ѝ.

Съдържанието на посланието бе огласено от демократичното съветско радио " Ехото на Москва ". -->

Сенцова написа, че синът й не е умъртвил никого, прекарал е към този момент четири години в пандиза и липсва на децата си. Тя моли Путин " да не унищожава живота му и този на околните му ".
 Олег Сенцов БГНЕС
От Кремъл обявиха, че ще прегледат молбата на Олга Сенцова за опрощение на сина ѝ, когато тя постъпи в администрацията на президента, съобщи ТАСС, като се базира на Дмитрий Песков, представителя на Путин.
Oleg, filmmaker and " prisoner of Kremlin ", turns 42 today. This is the 4th birthday he spends in a Russian prison. Today is also day number 61 of his hunger strike to support the liberation of all political prisoners in.
— UkraineWorld (@ukraine_world) " Разбира се, че (молбата на майката на Сенцов) ще бъде прегледана, само че не мога да назова периоди ", сподели Песков.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР