Майката на потрошилия се училищен охранител в Мездра проговори пред

...
Майката на потрошилия се училищен охранител в Мездра проговори пред
Коментари Харесай

Майката на охранителя в Мездра: Мартин пострада заради счупена стълба

Майката на потрошилия се учебен охранител в Мездра проговори пред BulNews.bg за случая. Диляна Младенова съобщи пред наш кореспондент, че счупена стълба е повода за рухването на сина й. Тя упрекна шефа на ОУ „ Христо Ботев “ за станалото, защото той наредил на служителя да се качи на дефектното оборудване.
Припомняме, че злополуката стана на 12 юли в двора на школото. За случая заяви първо организация BulNews.bg. 40-годишният Мартин Младенов се бил качил на стълба, с цел да смени щора, когато паднал. Той е откаран неотложно в болница със счупена ръка и фрактура на таза.
„ Ден преди да стане случая синът ми Мартин беше доста изтощен. Директорът караше него и сътрудника му охранител да местят чинове в стаите, да сменят щори и какво ли още не. Не е правилно, че синът ми е паднал от метър и половина височина, както споделя шефът Иван Иванчев. Било е доста по-високо. Бях изумена, като разбрах, че стълбата, на която се е качил синът ми, е била счупена. При рухването ръката му е станала на сол, счупена е и предната кост на таза “, съобщи Младенова.
Мартин е претърпял две много комплицирани интервенции, като сега е в дома си изцяло имобилен. Прогнозите за цялостното му възобновяване не са обнадеждаващи. Въпреки тежкото си положение и желанието на роднините му за правдивост, Мартин е безапелационен, че не желае да съди учебното заведение за трудовата акцидент.
„ Вината за станалото е на шефа, който принуждава младежите от защитата да вършат какво ли не, което не им е в отговорностите “, безапелационна е Младенова.
В момента околните на потърпевшия чакат резултатите от инспекцията на Инспекцията по труда и се молят Мартин час по-скоро да стъпи на краката си.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР