Майката на пострадалото момче - вече 9-годишния Ивайло, обяви, че

...
Майката на пострадалото момче - вече 9-годишния Ивайло, обяви, че
Коментари Харесай

Майката на блъснато от бивш кмет дете: Искам присъда!

Майката на потърпевшото момче - към този момент 9-годишния Ивайло, разгласи, че е подготвена даже да стачкува пред Народното събрание, съобщи Нова телевизия.

Станислав Николов е обвиняем от края на април предходната година. Тогава Районната прокуратура в Перник внесе обвинителен акт в съда против някогашния кмет на Трън. Той е упрекнат за това, че на 13.11.2015 година, в зоната на кръстовище пред учебния двор на СОУ “Гео Милев “, при ръководене на "Фолксваген Туарег “, е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата и по несъобразителност е предизвикал тежка телесна щета на 6-годишно момче .

След удара дребният Ивайло получи скъсване на слезката, която бе отстранена хирургически, както и голям брой междинни телесни повреди - контузия на корема с скъсване на черния дроб, на долната празна вена и на жлъчните пътища, травматичен потрес, травма на гръдния панер, усложнена с развиването на двустранен преврален излив.

По-късно пък стана ясно, че очевидци са били притискани да не дават показания за злополуката.

Случаят провокира бурното отвращение на премиера Бойко Борисов, защото Николов бе определен на кметския пост от партия ГЕРБ. През юни м.г. Станислав Николов подаде оставка.

Майката на потърпевшото момче Анита Гълъбова сподели, че всички експертизи по делото потвърждават виновността на Николов, съобщи Нова телевизия. Въпреки това, той към момента не е осъден.

" За мен това проточване на делото е мъка , тъй като на всяко съвещание аз се връщам в началната точка, когато се случи случаят ", съобщи Гълъбова.

Тя е безапелационна, че желае на идващото съвещание, което ще се състои през февруари, да бъде произнесена присъда.

Майката сподели още, че подсъдимият нито един път не се е явил в съда, тъй като законът разрешава това.

"В същото време по случая са ангажирани ужасно доста служебни лица ", акцентира Гълъбова.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР