Майката на починалия на 81 г. американски сенатор Джон Маккейн

...
Майката на починалия на 81 г. американски сенатор Джон Маккейн
Коментари Харесай

Сенатор Маккейн ще бъде изпратен в последния си път от 106-годишната си майка

Майката на умрелия на 81 година американски сенатор Джон Маккейн - 106-годишната Роберта Маккейн, се чака да участва на траурната гала за сина си във Вашингтон и на погребението му във военноморската академия в Анаполис, щата Мериленд в края на седмицата, заяви Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Веднъж тя сподели, че междинното й дете, което тя назова " Джони ", обичал да я дава като образец " какъв брой дълго се надява той да живее ". Сега обаче тя скърби за него, вместо да е противоположното, отбелязва АП. Макар и със затруднени придвижвания вследствие на инсулт, тя се кани да изпрати сина си, умрял от мозъчен израстък, в последния му път.

Майката на забележителния сенатор - деец и някогашен военнопленник от войната във Виетнам, е снаха и брачна половинка на адмирали от флота и животът й е цялостен с пътешествия и завършения. Сенаторът написа в една от книгите си за нея, че самата тя е била възпитана като " мощна и решителна жена, която постоянно се е радвала на живота и се е опитвала да вземе максимума от опциите, които той й е предложил ". " Благодарен съм й за силата, на която тя ме научи с образеца си ", отбелязва синът.

Тя се омъжва за моряка Джон Маккейн-старши, който по-късно става адмирал - също като своя баща и споделя всички житейски неволи с него, раждайки му и три деца. Тя е в Лондон, когато изживява ужаса, научавайки за свалянето на самолета на сина й над Виетнам, а когато по-късно схваща, че той е останал жив и е военнопленник, това е " най-хубавата вест, която съм получавала през живота си ".

Роберта, въпреки и към този момент на напреднала възраст, взема интензивно присъединяване в кандидат-президентската акция на сина си през 2008 година, пътува с него и приказва пред многолюдна аудитория, като показва съобразителност и остроумие.

Роберта Маккейн и сестра й - идентична близначка - Роуена Райт, умряла през 2011 година, постоянно са пътували дружно по света.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР