Майката на мъртвата Силвия Йорданова обвини медиците, че не са

...
Майката на мъртвата Силвия Йорданова обвини медиците, че не са
Коментари Харесай

Според медицински одит ДИК синдром е причинил смъртта на 21-годишната родилка от Горна Оряховица

Майката на мъртвата Силвия Йорданова упрекна медиците, че не са прегледали щерка й цели два часа след раждането
ДИК синдром е повода за гибелта на 21-годишната Данислава Йорданова от Горна Оряховица, която умря в края на август. Това е установила инспекцията, осъществена от Агенция " Медицински контрол “.  

" Резултатите от направените протоколи демонстрират, че няма установена лекарска неточност и дейностите на медицинския екип са били съответни и навременни. В проверяващата комисия са взели участие анестезиолог от Варна и акушер-гинеколог от София ", разгласи в четвъртък доктор Иван Иванов, шеф на МБАЛ " Св. Иван Рилски “ в железничарския град.

" Прави се щателна инспекция по случая. Изискана бе цялата документи и досие на родилката от постъпването и в болничното заведение на 20 август до превозването и по неотложност в МОБАЛ " Д-р Стефан Черкезов “ във Велико Търново на 26 август “, изясни доктор Иванов.

Той добави, че са снети пояснения от двама лекари, двама анестезиолози и дежурните акушерки, както и от всички, които са били на промяна в здравното заведение в Горна Оряховица.

По думите на доктор Иванов, вътрешната инспекция е посочила, че дейностите на лекарския екип са напълно съобразени с логаритъма на клиничната пътека и медицинския стандарт по акушерство и гинекология. 

" Двамата самостоятелни специалисти го удостоверяват и прецизират, че настъпилият ДИК синдром не е в резултат на лекарска неточност ", акцентира доктор Иванов. Директорът на горнооряховската болница акцентира, че повода за положението на пациентката не е конкретизирана, само че редкият синдром е установен два часа след самото раждане. В болничното заведение в Горна Оряховица е имало сходен случай преди 15 години, само че тогава дамата е избавена.

" В отчета, получен в МБАЛ " Св. Иван Рилски “, написа още, че лекарска неточност не е позволена и във второто лечебно заведение, в което е лекувана Данислава – МОБАЛ " Св. Иван Рилски “, посочи юрист-консулта на горнооряховската амбулатория Касим Местан.  

Той посочи, че все още тече досъдебно произвеждане, което се води от Окръжна прокуратура – Велико Търново и от него към момента няма резултати.

На конференцията се появи майката на Данислава - Елена Стоянова, която обществено упрекна доктор Иванов и неговият екип, че не са прегледали щерка и цели два часа след раждането. Тя твърди, че лекарите, лекували щерка и, в началото са отказали да се срещнат с нея. 

" Едната от лекарките се държа ужасно надменно с мен, а другата отпътува на отмора в чужбина. Мога да посоча най-малко още два случая на родилки, които не са удовлетворени от екипа  на болничното заведение. Освен това и бебето имаше здравословен проблем ", сподели още Елена Йорданова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР