Майката на малкия Светослав, Деница Сандова, се обърна със зов

...
Майката на малкия Светослав, Деница Сандова, се обърна със зов
Коментари Харесай

Двегодишният Светослав се нуждае от средства за лечение, не достигат 9000лв

Майката на дребния Светослав, Деница Сандова, се обърна със вик за помощ в обществените мрежи. 9000 лева не доближават на фамилията на 2-годишния Светко, с цел да замине за лекуване в чужбина, а назначената дата за приемане е единствено след месец. В същото време положението детето се утежнява с всеки минал ден

„ Мили хора, познати и непознати имаме още малко потребност от вашата помощ. Състоянието на дребния Светко се утежнява с всеки минал ден, сумата която остана за събиране е 9 000 лв.. Досега сте ни помагали доста. Всеки кой с каквото може... Имаме още съвсем месец, с цел да съберем сумата, ще има и Благотворителен концерт в Бургас, повече информация в идващите дни. А дотогава можете да помогнете с разпространяването на информацията. “

Нещастието на семейство Сандови стартира преди към година. До тогава те се радват на живота с новороденото си детенце Светко и дружно с него откриват света още веднъж. По подигравка на ориста точно 1 юни 2016 година, - Денят на детето се оказва последният естествен ден за невръстното момче. На 2 юни нищо неподозиращите родители отиват в болничното заведение, с цел да слагат наложителната ваксина „ Пентаксим “.

„ Беше на 3 юни вечерта към 21:15 часа, когато играехме всички и той се опита да стане, само че не можа. Ние си помислихме, че си е навехнал крачето, само че кракът му стартира от ден на ден да се обездвижва. Изчакахме 15-20 мин., до момента в който отидем до незабавното. Успяха да ни прегледат в 00:30 вечерта, детето към този момент не можеше да си стои на двата крайници. Приеха ни в Инфекциозно поделение. В началото не знаеха какво му има. Според лекарите той е получил лека форма на полиомиелит. Първата седмица – нищо, втората седмица стартира да желае да пълзи, само че не като бебе, а като гъсеница. Придърпваше се с таза от кръста нагоре “, спомнят си с тъга родителите на Светко.

Година по-късно Светко към момента е с неподвижен десен крайник, като съумява да се придвижва единствено посредством лазене. Състоянието му продължава да се утежнява, в резултат, на което и лявото краче стартира да отслабва.

След безпределно вървене по лечебни заведения, в България лекарите по този начин и не се ангажират да дадат точна диагноза за положението на детето и отхвърлят имунизацията като причина. Надежда на родителите дават единствено клиники в чужбина. На фамилията са нужни още 9000 лева, с цел да замине за диагностика в клиника в Белгия. Датата на избрания обзор е при започване на септември. Лечението по-късно ще бъде извършено в Германия.

Можете да помогнете на Светко посредством подаяние на особено откритата за задачата сметка.

Титуляр на сметката: Светослав Кристианов Сандов

Сметка: BG84BPBI79374022802801

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР