Майката на лидера на „Ал Кайда” Осама бин Ладен говори

...
Майката на лидера на „Ал Кайда” Осама бин Ладен говори
Коментари Харесай

Майката на Осама бин Ладен проговори за пръв път след смъртта му

Майката на водача на „ Ал Кайда” Осама бин Ладен приказва обществено за пръв път след гибелта на сина си преди 7 години, оповестява Би Би Си.
Алиа Ганем даде изявление за английския вестник „ Гардиан” в дома на фамилията си в Джеда, Саудитска Арабия. По думите й нейният наследник бил „ срамежливо и положително дете” до момента в който растял, само че мозъкът му „ бил промит” в университета.
Неговото семейство го видяло за последно през 1999 година – две години преди офанзивите от 11 септември, когато той бил в Афганистан. По това време Осама бин Ладен бил считан за голяма световна терористична опасност, откакто отпътувал за страната, с цел да се бори със руското настъпление през 80-те години на предишния век.
„ Бяхме извънредно смутени. Не желаех нищо от това да се случва. Не разбрах за какво той загърби всичко просто по този начин?”, съобщи Алиа Ганем, в отговор на въпрос по какъв начин се е почувствала, когато схванала, че синът й е станал джихадист. По думите й придвижването „ Мюсюлмански братя”, с които синът й поддържа връзки през студентските си години, било като „ култ”.
Двама от братята на Бин Ладен – Хасан и Ахмад, също участваха по време на изявлението. Те описаха шока си, когато научили, че техният брат е забъркан в терористичните офанзиви от 11 септември. „ От най-малкия до най-големия – всички братя се чувствахме засрамени от него. Знаехме, че всички ще понесем ужасни последици. Всички членове на фамилията ни, които бяха в чужбина, се завърнаха в Саудитска Арабия”, съобщи Ахмад. По думите му неговата майка към момента живее в отричане - 17 години след най-кървавото нахлуване на американска територия, и упреква хората към Осама бин Ладен за неговите дейности.
Най-издирваният терорист в света бе погубен от американски морски тюлени в скривалището му в Аботабад, Пакистан, през май 2011 година след траяло близо 10-годишно търсене.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР