Майката на извършителя била последователка на Църквата на Мун 41-годишният

...
Майката на извършителя била последователка на Църквата на Мун 41-годишният
Коментари Харесай

Убиецът на Шиндзо Абе твърди, че дядото на покойния премиер довел религиозната секта в Япония

Майката на причинителя била последователка на Църквата на Мун

41-годишният палач на Шиндзо Абе бил уверен, че Абе е обвързван с религиозната организация Църквата на обединяването на Мун. Според него дядото на починалия министър председател е довел сектата в Япония.

Тетсуя Ямагами е повярвал на недостоверна информация в интернет, която го е предиздвикала да насочи омразата си към някогашния министър председател Нобусуке Киши против внука му, декларират източници, осведомени с следствието.

Църквата на обединяването на Мун, известна с консервативните си възгледи, е учредена в друга страна, само че има голям брой почитатели в Япония и връзки с политици по целия свят. Смята се, че Киши, министър председател на Япония от 1957 до 1960 година, е бил обвързван с основаването на политическа група, обвързвана с тази религиозна организация. Самият Абе е изпратил обръщение на събитие, проведено от друга обвързвана с организацията група. Не е ясно обаче дали дейностите на дядото на убития министър председател в действителност са довели религиозната група в Страната на изгряващото слънце.

Църквата на обединяването удостовери, че майката на килъра на някогашния японски министър председател Шиндзо Абе е нейна последователка, заяви организация Киодо. Религиозната организация заяви това на конференция в Токио.

Тетсуя Ямагами простреля Абе в петък, до момента в който някогашният министър председател произнасяше тирада на улиците на западния град Нара. Нападателят съобщи, че желал да си отмъсти, откакто майка му е направила " голямо подаяние " на църквата. Той твърди, че действието му няма политически претекстове.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР