Майката на джаз примата Камелия Тодорова е починала. „Вчера загубих

...
Майката на джаз примата Камелия Тодорова е починала. „Вчера загубих
Коментари Харесай

Голяма трагедия сполетя легендарната Камелия Тодорова!

Майката на джаз примата Камелия Тодорова е умряла. „ Вчера изгубих моята грижовна, сърдечна и любвеобвилна мама Стойка! Няма по-голяма болежка от тази да загубиш мама, моята протекция и ентусиазъм “, написа в обществената мрежа певицата.

93-годишанта жена издъхна в приют, защото напоследък страдаше от деменция. Кеми даде целия си хонорар от „ ВИП брадур “ за грижите за майка си.

Междувременно трагичната новина бе коментирана и от дъщерята на Кеми – Рейчъл Роу, която написа в персоналния си фейсбук профил следното:

„ Израснах в женско царство. В семейство на същински, мощни и борбени дами, които се оправят с всичко наедно с мъжете, само че и притежаващи обич, състрадателност, угриженост... и о, да - несъмнено знаят по какъв начин да готвят!

Баба Стойка бе нашата майка-кралица, към която всички жужахме - до момента в който учеше едната си внучка по какъв начин да пере дънките на четка на мивката в банята, другата беше хваната в кухнята да бърка белтъците с миксера за следващия възвишен сладкиш от и с предписания.

В същото време се занимаваше с някой тоалет на щерка си Кеми, до момента в който на гладен племенник му се оферираше общо взето налично за ястие " Искаш ли да ти ръся мусака, хайде, и ориз с тиквички има, а и две кюфтета от през вчерашния ден, след това ще ти дам и кремче, едно парче любеница ще ти нарежа в кутийка за след това.... " - да не би да остане гладен.

Разговорите по металния зелен телефон с шайба от 20-те години с изключение на на готварска тема бяха свързани и с всевъзможни медицински въпроси, та нали е била и мед. сестра в 16-та поликлиника. Осен кулинарията и грижите за всички към нея тя ме учудваше физическата си мощ - беше на осемдесет и две-три когато ни заяви, че е преместила хладилника от кухнята на балкона в другата стая…

" Снайперистът " пък и беше прякор, фиктивен от приятелите ни задето ни наблюдаваше от кухненския прозорец до момента в който играем в двора пред блока. Най-много сякаш харесваше да си подсвирква някоя италианска мелодия и да играе на табла и карти; споделя за годините, когато е пяла в хора на Светослав Обретенов и за сърничката, която са си отглеждали трите сестри Бухлеви. И по какъв начин с дядо Кирчо били задържани, тъй като танцували рокендрол в заведение на Слънчев Бряг във време когато не било позволено.

Въпреки бунтарския си дух все ми повтаряше " По-умният отстъпва " когато се карахме със сестра ми.

Всички подражавахме на Стойчето, всички я обичахме и търсехме нейното мнение и утвърждение. За мен тя остава в съзнанието един популярен преподавател, страховит, радостен и занимателен човек и строга, само че обективна и обичаща ни баба. Обичам те, Царице, ярък ти път дано Божията светлина и обич е в теб! Поздрави на всички близки, които те чакат, с цел да си пеете дружно! “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР