Майката на Делян Пеевски - Ирена Кръстева, е поредният човек,

...
Майката на Делян Пеевски - Ирена Кръстева, е поредният човек,
Коментари Харесай

Майката на Пеевски обжалва включването ѝ в списъка Магнитски

Майката на Делян Пеевски - Ирена Кръстева, е следващият човек, включен в " черния " лист поради американските наказания " Магнитски ", който нападна в съда решението на служебното държавно управление за съставянето му, съобщи вестник " Сега ", базирайки се на информация от електронното деловодство на Върховния административен съд.

Засега жалбата на Кръстева е оставена без придвижване, защото към нея не е приложено пълномощие от юриста ѝ. На 4 август съдът е указал на Кръстева да показа пълномощие, другояче жалбата ѝ ще бъде оставена без разглеждане, а формираното произвеждане - прекъснато. 7-дневният период стартира да тече от съобщаването на разпореждането и още няма данни дали майката на глобения от Съединени американски щати за корупция Пеевски, е пратила нужния документ в съда.

Кръстева към този момент възрази пред финансовото министерство против включването си в черния лист. " Тя твърди, че няма нищо общо с господин Пеевски ", заяви през юни финансовият министър Асен Василев.

След антикорупционните наказания, които Съединени американски щати постановиха на Пеевски и на различен прочут предприемач - Васил Божков, както и на към този момент някогашния зам.-шеф на бюрото за надзор на СРС Илко Желязков, българските управляващи изготвиха разширени описи, в които наред с посочените от Вашингтон жители и сдружения са изброени и други свързани с тях компании и лица. Сред имената попада и Кръстева, която през годините бе негов съучастник в медийните му и в други негови бизнесначинания. Идеята е другите компании да бъдат предизвестени да не работят с включените в листата, тъй като има риск глобите " Магнитски " да застигнат и тях.

Делян Пеевски, както и Божков и Желязков, към този момент нападнаха пред Върховен административен съд решението на държавното управление за листата. Делата, заведени от тях, към момента не са планувани. Други от процесите против глобите, заведени от името на засегнатите сдружения, ще тръгнат всъщност през ноември.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР