Майката на чернокожия шофьор, убит миналата година от полицай в

...
Майката на чернокожия шофьор, убит миналата година от полицай в
Коментари Харесай

Семейството на убития Филандо Кастил сключи споразумение за обезщетение от 3 милиона долара

Майката на чернокожия водач, погубен предходната година от служител на реда в Минесота, реализира съглашение за обезщетение от близо 3 милиона $ за гибелта му, заяви Асошиейтед прес.

Споразумението беше оповестено от юристите на Валери Кастил и градските управляващи на Сейнт Антъни. Така се заобикаля продължителният развой за непозволено причиняване на гибел.

32-годишният Филандо Кастил работеше в учебен стол. Той беше прострелян на 6 юли от служител на реда Джеронимо Янес, който го спрял за инспекция на документите. Кастил предизвестил, че има револвер, за който е имал и позволение. Инцидентът притегли огромно внимание, откакто приятелката на Кастил излъчи запис от случилото се онлайн по Facebook, напомня Българска телеграфна агенция.

Полицай Янес е от латиноамерикански генезис. Този месец той беше приет за почтен по обвиняванията, включващи непредумишлено ликвидиране. Изплащането на компенсацията ще бъде поето от застрахователния фонд на Лигата на градовете в щата Минесота. Влизането му в действие изисква утвърждение на щатския съд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР