Майката на Алексей Навални е видяла тялото на своя си.

...
Майката на Алексей Навални е видяла тялото на своя си.
Коментари Харесай

Майката на Навални е разпознала тялото му

Майката на Алексей Навални е видяла тялото на своя си. Това съобщи Людмила Навалная, съобщи БГНЕС.

„ Току-що излязох от постройката на Следствения комитет в град Салехард. Почти едно денонощие прекарах там със следователите и криминалистите. Пуснаха юриста едвам през днешния ден следобяд. Вчера вечерта скрито ме заведоха в моргата и ми демонстрираха тялото на Алексей. Следователите обявиха, че знаят повода за гибелта, подготвени са всички документи, които видях. Подписах здравното удостоверение “, описа майка му Людмила Навалная във видеообръщение.

20 февруари 2024, 16:25

Майката на Навални към Путин: Предайте ми тялото на Алексей да го погреба човешки (ВИДЕО)

„ По закон трябваше незабавно да ми дават тялото на Алексей, само че те не са го създали досега. Вместо това те ме шантажират и ми слагат условия, къде и по кое време би трябвало да бъде заровен Алексей. Това е нелегално “, прибавя тя.

Людмила Навалная съобщи, че пред нея следователите са получавали заповеди – може би от Кремъл, или от централата на Следствения комитет в Москва – тя тъкмо не знае това.

„ Те желаят погребението да бъде осъществено скрито и без прощална гала. Те желаят да ме заведат на края на гробището, пред свеж гроб и да ми кажат: тук лежи вашият наследник. Няма да се съглася с това “, сподели майката и добави, че желае всички, за които Алексей е бил безценен и почитан човек да имат опцията да се простят с него.

Людмила Навалная описа, че е записала това видео, тъй като управляващите са почнали да я заплашват. „ Казаха ми, че в случай че не се съглася с тайното заравяне, те ще създадат нещо с тялото на моя наследник. Единият следовател ми сподели: времето не работи за вас, тялото на вашия наследник се разлага. Не желая изключително отношение, желая всичко да бъде направено съгласно закона. Единственото, което желая е да ми бъде неотложно предадено тялото на моя наследник “, сподели Людмила Навалная.

БГНЕС напомня, че съветският опозиционер Навални умря на 16 февруари в затворническата колония, където излежаваше 19-годишна присъда. Близо седмица на Людмила Навалная беше отказвано да види тялото на сина си, като даже местонахождението му беше неразбираемо.

20 февруари 2024, 12:50

Кремъл: Обвиненията на Юлия Навална към Путин са неоснователни

Мистериозните условия, при които умря дисидентът навеждат на мисълта, че съветските проверяващи съзнателно криеха тялото му, с цел да прикрият същинската причина за трагичния завършек на най-яростния конкурент на Владимир Путин.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР