Майката на 9-годишно момиче се обърна към Берлинския административен съд,

...
Майката на 9-годишно момиче се обърна към Берлинския административен съд,
Коментари Харесай

Майка съди момчешки хор, не взел дъщеря й да пее

Майката на 9-годишно момиче се обърна към Берлинския административен съд, защото държавният катедрален момчешки хор отказал да одобри щерка <210>. В. " Тагесшпигел “ написа, че дамата, чието име не се загатва, се обърнала към хора през ноември 2018 година

Всъщност настояването е било отправено от името на момичето към Университета по изкуствата, който упражнява живописен контрол на хора. Все отново момичето било поканено на чуване, само че отхвърлено след това. Според ищцата от хора било проявено неприемливо дискриминационно отношение и били нарушени правата за равни благоприятни условия на нейната щерка. Преди това момичето е пяло в разнообразни други хорове.

От хора отвръщат, че са отказали да одобряват момичето преди всичко не заради нейната полова принадлежност, а заради това, че гласът <210> не дава отговор на звученето на момчешкия хор. Освен това комисията се усъмнила в мотивацията на момичето.

Държавният катедрален хор е едно от най-старите музикални институции в Берлин и до момента в него са били одобрявани единствено момчета. Той е учреден през 1465 г.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР