Майката на 7-годишната Дамла, която беше намерена удушена в дома

...
Майката на 7-годишната Дамла, която беше намерена удушена в дома
Коментари Харесай

Ужасяваща версия: Малката Дамла убита по поръчка на майка си

Майката на 7-годишната Дамла, която беше открита удушена в дома си в Момчилград, е била арестувана дружно с още най-малко 5-има души, заяви “24 часа " като се базира на достоверни източници в полицията.
Садет Муса е обвинена, само че не за гибелта на детето ѝ, а за обезпечение. Криминалистите обаче са безапелационни, че това не е единствената версия, по която работят. Всички задържани се разпитват, по тази причина и през вчерашния ден никой от тях нямаше повдигнати обвинявания от прокуратурата.
Садет Муса е била задържана в неделя вечерта. Все още няма повдигнато обвиняване и против арестуваната също в неделя вечер близка другарка на майката. Тя е отказала да приказва макар траялите с часове разпити. На дълъг разпит е била подложена и майката, която е разкрила натрупа на момиченцето си в неделя сутринта, връщайки се от нощна промяна.
Още през днешния ден ДНК материал, конфискуван от тиксото, а и от други предмети при огледа, щял да бъде даден на Института по криминалистика и криминология (НИКК), или на частна лаборатория.
В Момчилград се появи слух, че в предприятието, където е работила майката на момичето, не е имало нощна промяна в събота против неделя. Работещи в завода, който се намира сред Момчилград и Кърджали, обаче опровергаха мълвата. Те потвърдиха, че Садет Муса е била на работа в нощта на закононарушението. Полицията даже иззела видеозаписите от камерите на портала, които записвали влизащите и излизащите през външната врата на предприятието.
Жилището в центъра на Момчилград, в което беше открит трупът на Дамла, остава запечатано от полицията.
Входната врата е опасана с полицейска лента и се охранява непрекъснато от служител на реда. По нея няма забележими следи от навлизане посредством щурм. В жилището се позволяват само криминалисти. В неделя са осъществени няколко огледа, в това число и през нощта.
В петък Дамла и майка ѝ ходили на празненство за Нова година в учебното заведение на детето. Присъствали настояват, че двете били в чудесно въодушевление и изглеждали щастливи.
Дамла била фаворитка на връстниците си. В неделя трябвало да бъде на рожден ден.
“Всички деца непрестанно питаха къде е Дамла и по кое време ще пристигна. Не знаехме по какъв начин да им разбираем случилото се. Децата играеха, а ние излизахме от заведението, с цел да си поплачем”, описаха майки, участвали на рождения ден.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР