Майката и сестрата на Боян Петров се надяват спасителната акция

...
Майката и сестрата на Боян Петров се надяват спасителната акция
Коментари Харесай

Близките на Боян Петров: Иска ни се да се е скатал в някоя цепчица, сгушил се, и да мисли за нас

Майката и сестрата на Боян Петров се надяват избавителната акция да продължи. „ Всеки ден ставам с мисълта, че той ще продължи да живее, че се е скатал в някоя цепчица, сгушил се и мисли за нас, както ние мислим за него ”, сподели за NOVA сестрата на алпиниста Александра Петрова.

Майка му Ангелина също всяка заран се буди с мисълта, че Боян е съумял да оцелее. И двете са безапелационни, че няма да се предадат, до момента в който не чуят „ неприятната вест ”.

Близките му споделят, че преди да тръгне на експедиция, в никакъв случай не го изпращат. Трудно било. Но наложително го посрещат.

„ Когато заминаваше, ми се обади по телефона. Пожелах му на добър час. И му споделих, че когато постепенно вървиш, бързо стигаш ”, споделя дядото на Петров Боян Ничев.

По проект алпинистът ни трябвало да се върне на 28 май - рождения ден на сина си.

„ Шерпите – аз доста им имам вяра, че познават планината. Някъде може да има скат, където Боян да се е приютил. Чувството му за предпазване е огромно. Тъжното е, че измина доста време ”, безапелационна е Александра.

Според опитните катерачи, в случай че е станала покруса с Боян, тя е била тъкмо под върха.
„ Може Шиша пангма да е решил да го задържи, тъй като е подценил сложността на този връх ”, споделя още сестрата на алпиниста.

Майка му обаче не има вяра синът й да е подходил несериозно към изкачването на 8-хилядника в Хималаите.

„ Той нищо не подценява, доста е систематичен, доста виновен ”, споделя Ангелина.

Дори и шансът напълно да се е стопил и Боян да не се върне, остава едно: алпинисти и специалисти по външна политика са безапелационни - сходна избавителна акция сред Китай и Непал е невиждана. А случила ли се е един път, може да се повтори и да избави различен живот.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР