Майката е сърцето и душата на семейството. Тя върши милион,

...
Майката е сърцето и душата на семейството. Тя върши милион,
Коментари Харесай

10 неща, които мама ми е казала като дете и са ми дали увереност като възрастен

Майката е сърцето и душата на фамилията. Тя прави милион, че и повече неща. Тя е супергерой.

Майка ми направи толкоз доста за мен, до момента в който растях, и продължава да прави. Но най-важното от всичко, е вътрешният глас, който грижливо посади надълбоко в мен. Той продължава да нашепва в мозъка ми всеки ден.

Започна като нейния глас, само че се трансформира в мой и в този момент е моята суперсила.

Тя ми вдъхна самонадеяност и ми оказа помощ да изградя мощен нюх за личната ми персона с думите си:

1. Ти си прелестна.

Казваше го най-много, когато правех нещо благо, когато вземах верни решения или демонстрирах самостоятелност и мощ на характера.

Но го споделяше и когато бях потна, мръсна, окаляна, до момента в който работех настойчиво. Научи ме, че същинската хубост се крие в мен самата и в положителните ми действия, а не във външния ми тип.

2. Ще бъдеш чудесна майка.

Помня, че чувах това през целия си живот. Не че е упорствала да имам деца, само че това ми вдъхваше убеденост, че имам качествата, които ще ми оказват помощ, когато порасна.

Чувствала съм се изморена, изтощена, разтревожена и несигурна за това, което върша от време на време, само че в никакъв случай не съм се съмнявала, че съм добра майка.

3. Толкова скърбя, че се чувстваш по този метод.

Мама постоянно е желала да знае по какъв начин се усещам. Дори когато не знаеше повода или не можеше да я разбере, тя постоянно преживяваше нещата с мен.

Съчувствието поражда състрадание, а знаем, че то е едно от най-важните умения, които децата би трябвало да научат, с цел да могат да имат сполучливи и здрави взаимоотношения в живота. А здравите взаимоотношения построяват самоувереността.

4. Какво искаш да направиш?

Майка ми в никакъв случай не ми е казвала какво да върша. Когато ѝ се струваше, че може би се лутам и ще кривна или че ще направя не толкоз добър избор, тя ми показваше, че ми има вяра и че ми има доверие, вместо да ме провокира или да ме управлява.

Накара ме да допускам, че мислите и възприятията ми са значими, като постоянно се интересуваше от тях.

5. Ще постъпиш вярно.

Когато се чудех какво да направя, майка ми споделяше, че има вяра, че ще се оправя. Решенията са доста значими за самооценката и майка ми в никакъв случай не е подлагала на критика моите. Оставяше ме да си понеса отговорността. Беше до мен, с цел да ме хване, в случай че падна, и бе постоянно на моя страна.

6. Покани приятелите си вкъщи.

Приятелите ми постоянно бяха добре пристигнали в дома ни. Те се отбиваха даже когато не съм си у дома, тъй като знаеха, че мама ще ги предложения и ще ги почерпи с нещо.

Чрез тази политика на „ отворената врата “ тя ме научи да не се безпокоя за дреболии като какъв брой чиста е къщата ми или какъв брой изтънчено е яденето ми. Просто караш хората да се усещат мечтани в дома ти.

7. Моля се за теб.

Мама постоянно държеше молитвена броеница в ръцете си, до момента в който растях, и към момента го прави. Не оферираше някакво състрадание небрежно.

Тя в действителност се молеше за мен.

Молеше се за гаджетата ми, молеше се за моите другари, молеше се за приятелите на приятелите ми, техните родители и задачите им фамилии.

Научи ме да се апелирам за децата ми, което ми носи голямо умиротворяване. Това дава и на децата ми все по-голямо чувство за мир и сигурност.

8. Обичам те.

Разбира се, всички майки го споделят. Мама го споделяше непрекъснато. Ако имаше по-добър метод, по който да изрече какво изпитва към мен, тя щеше да го знае.

Но мама споделяше „ Обичам те “ по този начин, сякаш това е най-страхотното нещо и даже тогава изглеждаше не напълно уместно за цялата ѝ любов към мен.

9. Трябва да се забавляваш.

Докато бях дете, постоянно имаше занимания, игри и смях. Порасналото ми сърце търси тези неща, когато животът става сериозен и сложен.

Мама към момента ми го споделя, когато оставям децата да преспят у тях. Тя ме избутва на открито и ми споделя да не се безпокоя за нищо.

След това желае да ѝ опиша всички занимателни неща, които съм правила, до момента в който се е грижила за децата ми. Радва се на моята наслада.

По този простоват метод ми споделя, че не съм товар. Аз съм наслада. Децата ми са наслада. Това изпълва душата ми, все едно в действителност се оправям отлично.

10. Толкова се гордея с теб.

Такъв подарък е да растеш, чувайки, че някой доста се гордее с теб, без значение какво се случва. Пораснах, като имах вяра, че мога да се гордея със себе си. И съм горда.

Благодаря, мамо

Инфо: Motherly

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР