Майкъл ван Гервен и Питър Райт отново ще се изправят

...
Майкъл ван Гервен и Питър Райт отново ще се изправят
Коментари Харесай

Ван Гервен и Питър Райт отново един срещу друг на финала на световното по дартс

Майкъл ван Гервен и Питър Райт още веднъж ще се изправят един против различен на финала на Световното състезание по дартс за експерти. Тази вечер двамата си осигуриха място в решаващия конфликт за трофея, побежавайки надлежно Нейтън Еспинал и Гъруин Прайс с по 6:3 сета в мачовете от 1/2-финала. Така на 1 януари 2020 година ще гледаме повтаряне на финала от 2014 година, когато двамата още веднъж се срещнаха в борбата за купата и тогава холандецът се наложи със 7:4 сета и завоюва първата от трите си международни трофеи.

Първият полуфинален дуел довечера опълчи Питър Райт и Гъруин Прайс. В началото мачът вървеше изцяло равностойно до 3:3 сета и мъчно можеше да се каже кой от двамата играчи има преимущество. " Снейкбайт " обаче взе самодейността в края и завоюва три поредни сета, с цел да се поздрави с успеха с 6:3 в своя изгода.

Шотландецът изигра един от най-силните си дуели в шампионата досега и само в края сподели леки съмнения, когато пропусна 5 хвърляния за мача, само че въпреки всичко съумя да вземе своето. Той приключи срещата със междинен резултат от 98 точки, до момента в който Прайс бе много под личния си стандарт с 89 точки. Райт впечатли и със своите 16 максимума, както и с най-високия чекаут в срещата от 131 точки. Той бе относително постоянен и при хвърлянията за излизане с 36% сполучливи опити против 33 за " Ледения ".

Веднага по-късно на окито излязоха Майкъл ван Гервен и Нейтън Аспинал. И този мач стартира обещаващо и първоначално двамата си размениха по два сета до 2:2. След това обаче защитаващият купата си холандец взе нещата в свои ръце и поведе с 4:2. Аспинал опита да се върне и докара нещата до 4:3, само че силите на англичанина не стигнаха за нищо повече и " Майти Майк " взе идващите два сета и по този начин затвори и мача в своя изгода за крайното 6:3.

Ван Гервен обаче за втори следващ мач не впечатли с играта си. Той направи едвам 3 максимума, до момента в който Аспинал бе с 9. Средният резултат на холандеца бе 96 точки, само че пък този на Аспинал бе 92. При чекаутите преимуществото също бе за " Майти Майк " с 40% сполучливи опити, до момента в който англичанинът бе с 35%.

Сега следва да гледаме много любопитен край сред Ван Гервен и Райт. Холандецът по принцип играе много сполучливо против " Змийската захапка " и доста пъти го е разочаровал в разнообразни шампионати, в това число и в няколко финални конфликта. Шотландецът обаче демонстрира все по-добри игри в " Александра Палас " от началото на конкуренцията и ще направи всичко по силите си да си отмъсти за всички предходни провали и да грабне първата международна купа в кариерата си.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР