Майкъл Столъри, главен изпълнителен директор на Titanium Blockchain Infrastructure Services

...
Майкъл Столъри, главен изпълнителен директор на Titanium Blockchain Infrastructure Services
Коментари Харесай

Основателят на крипто компания получи дълга присъда за измамно ICO

Майкъл Столъри, основен изпълнителен шеф на Titanium Blockchain Infrastructure Services (TBIS), е наказан на четири години затвор за ролята си в лъжливо първично предложение на монети (ICO), което през 2018 година ощети вложителите с $21 милиона.

Инвеститорите са вложили средства в BARs, крипто токен, с цел да вземат участие в ICO, което е набрало към $21 милиона от Съединени американски щати и чужбина. Столъри се сблъска с разнообразни обвинявания, свързани с ICO, в това число че не го е записал пред регулаторния орган.

През 2018 година Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати (SEC) подаде тъжба против създателят, обвинявайки го във подправяне на бели хартии и рекомендации, както и в погрешни изказвания за бизнес асоциации с Федералния запас на Съединени американски щати, с цел да заблуди вложителите по отношение на надеждността и капацитета за облага на TBIS.

Столъри призна, че е смесил средствата от вложителите в ICO със своите лични и е употребявал част от тях за покриване на разноските си, като да вземем за пример сметки по кредитни карти и заплащания за жилище на Хаваите.

Този случай акцентира казуса с измамите, свързани с криптовалути , който през последните години нараства. Според отчет на Федералната комерсиална комисия от януари 2021 година до март 2022 година американците са изгубили над $1 милиард от измами, свързани с криптовалути.


 


Крипто измамите могат да бъдат осъществени под доста форми – от Понци схеми до подправени ICO и лъжливи капиталови благоприятни условия. Обещанието за висока възвръщаемост постоянно примамва жертвите, само че най-после те губят цялата си инвестиция.

Тъй като крипто пазарът продължава да набира известност и да се възприема всеобщо, от ден на ден хора са изложени на риск да бъдат излъгани от сходни схеми.

В отговор на тази възходяща опасност регулаторните органи ускориха напъните си за битка с крипто измамите. Комисията по скъпите бумаги и фондови тържища стартира голям брой следствия на ICO измами, вследствие на което са заведени каузи с висок публичен интерес като това на Столъри.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР