Майкъл Смит спечели титлата на Дартс Мастърс турнира в Шанхай.

...
Майкъл Смит спечели титлата на Дартс Мастърс турнира в Шанхай.
Коментари Харесай

Майкъл Смит грабна титлата в Шанхай

Майкъл Смит завоюва купата на Дартс Мастърс шампионата в Шанхай. Надпреварата се организира на 13 и 14 юли в хотел " Пулман ", а 27-годишният англичанин си обезпечи чек на стойност 20 хиляди паунда. На финала той победи с безапелационното 8:2 международния първенец Роб Крос и завоюва десетия трофей в своята професионална кариера в PDC (Професионалната дартс корпорация).

Походът към купата на Смит стартира с триумф над Сиао Шен Зон на 1/8-финала с 6:0, а по-късно преодоля и Ройден Лам с 8:5. На 1/2-финала пристигна най-сериозното затруднение в лицето на международния номер 1 Майкъл ван Гервен. Очакваният оспорван конфликт обаче не се получи, като и двамата играеха нервно и междинните им стойности бяха малко над 90. Все отново англичанинът се оказа по-стабилен и завоюва с 8:4, като по този начин изхвърли от шампионата настоящия първенец.

На финала пък против него на окито застана международният първенец Роб Крос, който се класира за втори следващ край, откакто преди седмица стигна до тази фаза и на шампионата в Лас Вегас, където загуби от Гари Андерсън. И този път шансът не бе на страната на Крос, който не съумя да окаже сериозна опозиция на Смит. " Були пердах " небрежно поведе с 4:0, след което не изпусна самодейността и довърши своя противник с безапелационното 8:2.

Майкъл Смит бе очевидно по-стабилният състезател със междинни стойности от 97,03 против едвам 92,12 на Крос. " Були пердах " направи 3 максимума, а " Волтидж " се регистрира с 2. При чекаутите 27-годишният англичанин също бе по-точен с 38,1% сполучливи хвърляния против 22,22 за Крос.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР