Майкъл Норман е взел решение да не опитва дубъл на

...
Майкъл Норман е взел решение да не опитва дубъл на
Коментари Харесай

Норман няма да опитва дубъл на 200 и 400 м на Олимпиадата в Токио

Майкъл Норман е взел решение да не пробва дубъл на 200 и 400 метра на Олимпийските игри в Токио следващата година. “В идващите две години в действителност желая да се концентрирам върху една дисциплинираност, с цел да съм сигурен, че ще взема орден на 400 метра”, сподели американецът.

21-годишният спринтьор реализира шестото най-бързо време в историята на 400 метра, откакто бяга 43.45 секунди на 20 април тази година. Това беше най-силният резултат в дисциплината от международния връх на Уейд ван Нийкерк от 43.03 секунди на Олимпиадата в Рио де Жанейро.

Тази година Норман е и втори в международната класация за годината на 200 метра. Той е и единственият, който победи лидера в международната класация Ноа Лайлс в последните три години.

“Трябва да си доста, доста, доста специфичен човек, с цел да направиш нещо такова”, сподели Норман през юли.
“Дали е постижимо? Разбира се, че е постижимо. Но може би не е допустимо да се представиш доста добре”, добави той.
До момента двама спортисти в света са бягали 200 и 400 метра на една Олимпиада - Майкъл Джонсън през 1996 година и Алисън Филикс през 2016 година, като и двамата направиха питане за смяна на програмата, с цел да могат да изпълнят задачата си.

Норман обаче счита, в случай че завоюва 400 метра в Доха и Токио, да реалокира фокуса си върху 100 метра през 2021 година

“Нека реализира тези цели и ще стартира да упражнявам за 100 метра”, сподели още Норман през юли.

Ноа Лайлс, първенец на Съединени американски щати на 200 м и Крисчън Колман, първенец на Съединени американски щати на 100 м, споделиха, че и двамата възнамеряват дубъл на 100 и 200 метра идващото лято.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР