Майкъл Морел, разузнавач от кариерата, служил като заместник-директор на ЦРУ

...
Майкъл Морел, разузнавач от кариерата, служил като заместник-директор на ЦРУ
Коментари Харесай

The Washington Post: Путин се страхува от едно нещо: накарайте го да вярва, че то ще се случи

Майкъл Морел, шпионин от кариерата, служил като заместник-директор на Централно разузнавателно управление на САЩ от 2010 до 2013 година, написа в материал за електронното издание на водещия американски вестник The Washington Post, представен от организация " Фокус ", за връзките сред Съединени американски щати и Русия и от какво може да бъде респектиран стопанинът на Кремъл Владимир Путин, с цел да приключи намесата си в американските избори.
В материала се загатва за хипотетичната съветска интервенция в изборите, като се цитира изказване на обществената мрежа Фейсбук, която на 31 юли разкри за провеждането на 17-месечна акция за въздействие, целяла да посее политическо разделяне в мрежата ѝ. Според Фейсбук следите на тази акция могат да се проследят до Кремъл. От Белия дом най-висшите съветници на Съединени американски щати оповестиха, че Русия приготвя сходна акция за изборите за Конгрес през ноември.
Морел обръща внимание на възможната реакцията на администрацията на Доналд Тръмп и задава въпроса: „ Как можем да накараме Путин да спре? “
Според него прекъсването на съветския президент е жизненоважно, освен като въпрос за запазване на американската народна власт от съветската интервенция, само че и като мощен сигнал към всички други противници на Съединени американски щати, като Китай, Иран и Северна Корея.
В публикацията разузнавачът привежда ограниченията, които съгласно него би трябвало да бъдат подхванати. Една от тях е самозащита, като за тази цел администрацията на Тръмп би трябвало да подсигури националната изборна система, изключително софтуера, който съдържа данните на записаните гласоподаватели . Всеки глас би трябвало да бъде записан и на аварийна хартиена бланка, която да бъде употребена за регулиране на изборните резултати, в случай че това е нужно. Нови закони и по-доброто им използване също е нужна стъпка, за възпирането на задгранични пари в американските избори , съгласно създателя. По-добрата съгласуваност измежду държавното управление също е нужно за предотвратяване на изборите, което може би най-добре ще бъде реализирано посредством основаване на Център за хибридни закани , сходен на Националния център за контратероризъм, счита Морел.
Бившият заместник-директор на Централно разузнавателно управление на САЩ написа и за американските наказания против Русия, като съгласно него Белия дом би трябвало ясно да покаже, че те ще бъдат анулирани, когато Путин спре да се намесва в демократичните институции на Съединени американски щати и техните съдружници .
Според Морел Владимир Путин се опасява от едно нещо и това е, че . Това се е случило в Тунис, Кайро и други северноафрикански и близкоизточни градове сред 2010 и 2012 година и се случи много алармиращо, от вероятността на Путин, преди четири години в Киев, когато украинците изхвърлиха държавно управление, което фаворизираше Москва.
Санкции, които ударят сърцето на съветската стопанска система – наказания, които усилват риска съветската междинна класа да стане непокорна – това би привлякло вниманието на съветския президент, счита още Морел.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР