Майкъл Левит – нобелов лауреат и биофизик от Станфордския университет,

...
Майкъл Левит – нобелов лауреат и биофизик от Станфордския университет,
Коментари Харесай

Зловеща прогноза: Covid-19 може да промени живота на планетата за години напред

Майкъл Левит – нобелов лауреат и биофизик от Станфордския университет, сподели по-рано тази седмица, че Covid-19 пандемията може би е към своя край, като цитира информацията от Китай, от която става видно, че пикът е отминал още 2 седмиици откакто на 23 януари бе затворен Ухан.

В същото време други специалисти настояват, че няма ясна последна точка или в случай че има такава, то тя е надалеч от хоризонта – че вирусът действително може би ще продължава да е измежду нас след месеци, даже години, написа zerohedge.

И това подтиква въпросът за 1 милиарда $: На кого да имаме вяра?!

Една положителна стъпка към това да се ограничи болестта е слагането на знак СТОП пред международната стопанска система. Ограничението на обществените контакти, всеобщата карантина и възбраната за пътешестване явно са изиграли своята роля в това кривата на болестта в Китай да се е изправила, а съгласно мнозина сме напът да забележим и сходна процедура в страни като Италия, Иран и Южна Корея.
На идващото място са другите страни в Европа, като Испания, Германия, Франция, Англия, които към момента чакат растеж в случаите и подобен фактически бе засечен през последните 24 часа в Испания, където броят на заразаните за денонощие доближи до над 740.

В същото време, в случай че съдим по долната графика и създадем пресмятане въз основата на инфектиран на глава от популацията, ще разберем, че България е в напълно ранните стадии на кривата, само че в това време броят на инфектираните от последните дни наподобява, че се изравнява. Това несъмнено не трябва да ни подвежда.
Защото на фона на това са огромните оптимисти – Съединени американски щати и Индия, които, макар че до момента удържаха фронта, наподобява в този момент занапред стартират да изпитват притеснениия. Съединени американски щати сега е на второ трето място в света, компактно зад Италия, по брой инфектирани.
И в този смисъл – мненията за упования завършек на целия призрачен сън са доста полярни.

Всъщност полярни дотам, че и от двете страни се стига до крайности с едните, които настояват, че „ вирус не съществува” до другите, които са на мнение, че целият свят ще свърши в идните месеци.

Но обстоятелствата са следните: За момента нито една страна няма тактика за излизане и страничните резултати по стопанската система и опазването на здравето са изцяло неразбираеми и неизучени. А в това време ваксина или някакво извънредно дейно лекарство срещу новата зараза наподобява са към момента зад хоризонта.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР