Майкъл Коен, бившият адвокат на президента на САЩ Доналд Тръмп,

...
Майкъл Коен, бившият адвокат на президента на САЩ Доналд Тръмп,
Коментари Харесай

Бившият адвокат на Тръмп беше осъден на 3 години затвор

Майкъл Коен, някогашният юрист на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, бе наказан през днешния ден на три години затвор за нелегално предоставяне на пари на две дами, с цел да мълчат, по време на предизборната акция на неговия клиент през 2016 година, както и поради това, че излъгал пред Конгреса за план за изграждане на Тръмп тауър в Москва, предадоха Ройтерс и Франс прес. Тръмп имал извънбрачни връзки с двете дами.

 © Българска телеграфна агенция
Окръжният арбитър в Манхатън Уилям Поли осъди Коен на три години затвор за заплащанията, които били в нарушаване на финансовото законодателство на Съединени американски щати. Той настрана постанови два месеца затвор за някогашния юрист на Тръмп за подправените му показания пред Конгреса. Коен ще изтърпи двете санкции по едно и също време, което значи, че ще лежи три години в пандиза, отбелязва Ройтерс.

През август някогашният юрист на американския президент призна за заплащанията, а през ноември - и за подправените изказвания. " Много пъти имах чувството, че е мое обвързване да затулям мръсни номера " на (Тръмп), сподели през днешния ден Коен пред съдията. " Моята лична уязвимост и сляпа преданост към този човек ме накараха да избера пътя на тъмнината пред този на светлината ", добави някогашният юрист на американския президент.

Гай Петрило, юрист на Коен, подсети на съда, че клиентът му " е предложил доказателства против най-влиятелния човек в страната ". Коен е сътрудничил, знаейки, че президентът на Съединени американски щати може да спре следствието на специфичния прокурор Робърт Мълър. " Макар че Коен дава обещание да помогне при бъдещи следствия, това не е нещо, което съдът може да вземе под внимание сега ", съобщи арбитър Поли.

Федерални прокурори в Ню Йорк упрекнаха Коен за това, че тъкмо преди изборите през ноември 2016 година платил на порноактрисата Сторми Даниълс 130 000 $ и уредил заплащането на 150 000 $ на някогашния модел на Плейбой Карен Макдугъл, с цел да си мълчат за връзките си с Тръмп, който е женен. Самият президент отхвърля да е имал такива връзки. Според прокуратурата заплащанията са нарушавали разпоредбите за финансиране на предизборни акции. Твърдението на Коен, че заплащанията са били подредени от Тръмп, замесва президента във допустимо нарушаване на законите за финансиране на предизборни акции.

Според законите на Съединени американски щати всички средства, внасяни в помощ на предизборни акции, би трябвало да бъдат декларирани и обособените вноски не могат да надвишават 2700 $. Вчера Тръмп отхвърли изказванията, че платените на дамите суми са вноски за предизборна акция.

Адвокатът на Тръмп Руди Джулиани съобщи, че сумите, платени на дамите да си мълчат, не могат да бъдат считани за нарушаване на разпоредбите за финансиране на акции. Парите са били платени, с цел да защитят репутацията на предприемача, и са щели да бъдат дадени, даже в случай че той не се беше кандидатирал за президент на Съединени американски щати, акцентира юристът.

Признавайки виновността си, Коен съобщи също, че е излъгал пред Конгреса по кое време е бил обсъждан планът за градеж на небостъргач в Москва. Адвокатът е декларирал в писмени показания до две комисии на Конгреса, че договарянията са завършили през януари 2016 година, а действително те са траяли до юни 2016 година, откакто Тръмп завоюва кандидатпрезидентската номинация на Републиканската партия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР