Майкъл Флин, бившият съветник по въпросите на националната сигурност на

...
Майкъл Флин, бившият съветник по въпросите на националната сигурност на
Коментари Харесай

Майкъл Флин призна, че е излъгал ФБР

Майкъл Флин, някогашният консултант по въпросите на националната сигурност на президента Доналд Тръмп, се призна за отговорен, откакто ФБР го упрекна, че е излъгал в показанията си за контакти с съветския дипломат в Съединени американски щати, оповестиха американски медии.

Това е най-високопоставеният член на предизборния екип на Тръмп и на първочаналния му екип в Белия дом. Бившият военачалник се задържа на поста по-малко от месец и бе уволнен през февруари. Той е централна фигура в следствието на специфичния прокурор и някогашен шеф на ФБР Робърт Мюлър за това дали Русия се е месила в предизборната акция от 2015-2016г. и има ли скрит план на екипа на Тръмп с руснаците за взаимни дейности.

Флин се яви в съда, откакто съгласно източници на " Ройтерс " се е предал на ФБР.

Той е вторият член на обкръжението на Тръмп, против който специфичното следствие повдига обвинявания. Първият е Пол Манафорт, който за известно време беше началник на предизборния щаб. През октомври той бе упрекнат за тежки закононарушения, които са осъществени преди Тръмп да се включи в конкуренцията - пране на пари, скрит план против Съединени американски щати и загадка от управляващите активност в интерес на някогашния проруски президент на Украйна Виктор Янукович.

Манафорт и бизнес сътрудникът му не се признават за отговорни. Адвокатът на Манафорт заяви в четвъртък, че той се е споразумял да заплати 11 650 000 $ гаранция, с цел да бъде освободен от домакински арест и проследявяне с електронна гривна.
В текста на обвиняванията от ФБР се споделя, че при предоставяне на показания на 24 януари Флин е декларирал, че през декември предходната година, т.е. откакто Тръмп към този момент бе спечелил изборите, не е молил съветския дипломат във Вашингтон да се въздържа от изказвания, които биха довели до ескалация на напрежението сред двете страни след въвеждането на наказания против Москва.

Освен това някогашният военачалник не си спомнял дипломат Кисляк да му споделя, че Русия е решила в отговор да сдържа реакцията си.

Флин споделил още, че не е желал от съветския дипломат при започване на декември руснаците да изчакат с ветото против резолюция на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

И трите изказвания съгласно ФБР не дават отговор на истината.

На 23 ноември " Ню Йорк таймс " заяви, че юристите на Флин са прекъснали връзките с сътрудниците си от екипа бранители на Тръмп и че това се възприема като сигнал, че генералът е подготвен или е почнал да сътрудничи на следствието на Мюлър.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР