Майкъл Флин, бившият съветник на американския президент Доналд Тръмп, е

...
Майкъл Флин, бившият съветник на американския президент Доналд Тръмп, е
Коментари Харесай

Разсекретиха стенограма на разговор от 2016 г. на екссъветник на Тръмп с тогавашния руски посланик

Майкъл Флин, някогашният консултант на американския президент Доналд Тръмп, е призовавал съветския дипломат в Съединени американски щати Сергей Кисляк да му помогне да избегне ескалиране на дипломатическите наказания. Това е станало в телефонен диалог на Флин с Кисляк, воден на 29 декември 2016 година, в интервала сред избирането на Тръмп за президент и встъпването му в служба, излиза наяве от публикувана стенограма на диалога, оповестиха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Документът бе разкрит и възложен на Конгреса от новоизбрания началник на американските разследващи служби Джон Ратклийф в миг, когато към ориста на Флин, който призна, че е излъгал ФБР за този диалог, се води правосъдна борба. Този месец министерството на правораздаването отдръпна обвиняванията против Флинт, който към този момент се бе признал за отговорен. Министерството взе това решение, откакто обществено бе подтикнато да го направи от Тръмп и близки до него хора, написа Българска телеграфна агенция.

В стенограмата Флин приканва Кисляк Русия да вземе " уравновесени " ограничения в отговор на наложените от президента Барак Обама антируски наказания.

" Знам, че би трябвало да предприемете нещо - само че дано то е реципрочно ", споделя Флин и по-късно предлага Русия да не " отива по-далеч, в сравнение с се постанова ". Защото не желая да стигаме до обстановка, която да се изостри, на правилото " око за око ", споделя тогавашният консултант.
 
Разговорът е воден в деня, в който Обама афишира, че Съединени американски щати гонят 35 руснаци, за които се твърди, че са чиновници на съветското разузнаване. Флин също така твърди събеседника си, че когато Тръмп поеме президентството, те " ще могат да водят по-добър диалог " по двустранните връзки.

Според демократите стенограмата демонстрира, че Флин е излъгал ФБР, когато е отказал да даде детайлности за диалога, и в това време е работил против настоящия президент, като е общувал със страна, която преди малко се е била намесила в американските избори. Но съдружниците на Тръмп, поддържащи тезата, че ФБР на първо място не е имало причина да проверява Флин, споделят, че разкритите документи с нищо не го уличават и той не е направил нищо неприятно, съобщи Асошиейтед прес. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР