Майкъл Джоузеф Джексън, познат също като MJ (произнася се Ем

...
Майкъл Джоузеф Джексън, познат също като MJ (произнася се Ем
Коментари Харесай

Роден е Майкъл Джексън

Майкъл Джоузеф Джексън, прочут също като MJ (произнася се Ем Джей), Краля на поп музиката, кратко Краля на попа, е американски артист, текстописец, продуцент, танцьор, хореограф, артист и предприемач. Той е един от най-известните артисти в света, а албумът му Thriller (1982 г.) е продаден в над 110 милиона копия, което го прави най-продаваният музикален албум в историята. Държи връх в историята на музиката за най-вече извоювани в една година (1984 г.) статуетки от премиите Грами – 8 на брой за албума си Thriller. Въвежда в музикалната промишленост по този начин наречените short films– клипове-истории, каквито са Thriller, Bad, Remember the Time, You Rock My World, Ghosts и така нататък
Неговият характерен и изключително присъщ глас, както и маниера му на танцуване и звукът като цяло, оказват мощно въздействие на доста модерни хип-хоп, поп и R&B създатели. Майкъл Джексън също по този начин е и хуманист, който посредством своята фондация Heal the World Foundation прави милиони долари дарения на разнообразни организации, изключително тези, свързани с подкрепяне на изпаднали в потребност деца – гладуващи, заболели или нямащи достъп до обучение.
Животът му е обвързван с доста спорни и странни събития, най-очевидното от които е смяната във физическия му образ, която най-много се дължи на заболяването му, която лишава меланина от кожата му, за която споделя в изявлението си с Опра Уинфри. Той е женен два пъти и има 3 деца – една щерка и двама сина. Майкъл е един от малцината, които са включени в Рокендрол залата на славата два пъти. Той е вписан в книгата на международните върхове на Гинес – общо с 15 награди „ Грами “ и 17 номер едно сингли. През юли 2009 година в Англия е планувано турне с 50 негови концерта, за които билетите са разпродадени.
Майкъл Джексън умира единствено седмици преди началото на турнето, на 25 юни 2009 година, след прекъсване на сърдечната му активност. Преди гибелта на Джексън са били предписани медикаментите пропофол и лоразепам. Личният му доктор е упрекнат и открит за отговорен за непредумишлено ликвидиране.
Смъртта на Майкъл Джексън провокира интернационална вълна на тъга и милиони фенове следят онлайн по малкия екран неговата възпоменателна гала.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР