Майкъл Блумбърг, милиардер, медиен магнат и бивш кмет на Ню

...
Майкъл Блумбърг, милиардер, медиен магнат и бивш кмет на Ню
Коментари Харесай

Блумбърг: Brexit е най-тъпото нещо, която някоя държава е правила... освен Тръмп

Майкъл Блумбърг, милиардер, медиен магнат и някогашен кмет на Ню Йорк, дефинира Brexit като " най-глупавото нещо, което някоя страна е правила, с изключение на избирането на Доналд Тръмп за президент на Съединени американски щати ".

На софтуерна конференция в Бостън той съобщи, че му е мъчно да разбере за какво страна, която се развива толкоз добре, желае сама да се съсипе. По думите му задгранични чиновници в личната му финансова компания желаят да изоставен, тъй като считат, че Англия и Съединени американски щати към този момент ненавиждат всички имигранти.

Блумбърг дойде в Лондон, с цел да открие нова европейска централа на компанията си, само че от изявленията му излиза наяве, че в светлината на Brexit е съжалил за инвестицията си.

" Бившата ми жена е британка, дъщерите ми имат английски паспорти. Обичаме тази страна. Но тя няма елементарно да се измъкне от това, което сама си направи. Ако не я накарат да заплати голяма отплата, други ще изискат също да изоставен Европейски Съюз. Затова няма да ѝ се предложи преференциално за нея съглашение ", твърди Блумбърг, представен от The Guardian.

" Казвал съм, че Brexit е най-глупавото нещо, което някоя страна е правила, само че след това ние в Съединени американски щати ви бихме с Тръмп ", добави милиардерът.

Блумбърг е шеф на 4000 души във Англия и на 20 000 по целия свят. Богатството му е над 47 милиарда $.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР