Майка принуди децата си да седят в инвалидна количка, за

...
Майка принуди децата си да седят в инвалидна количка, за
Коментари Харесай

Майка вкара децата си в инвалидни колички, за да източи 140 000 евро от социалните

Майка принуди децата си да седят в инвалидна количка, с цел да прибере 140 000 евро от обществените в Германия, написа немският вестник " Билд ".

49-годишната Майке Б. излъгала управляващите, че децата й са тежко заболели, с цел да получи толкоз доста пари.

Процесът против Майке Б. (49) от окръг Остхолщайн стартира в понеделник пред окръжния съд на Ханзащад. Обвинението сочи, че майката на трима синове (на 17, 15 и 10 години) и две дъщери (на 18 и 27 години) в интервала сред 2010 и 2016 година, наред с други неща, фалшифицирала медицински документи. В тях са разказани подправени признаци. В резултат на това децата й е трябвало да бъдат подложени на излишно здравно лекуване от доктори, настояват от прокуратурата.

Според обвиняванията децата трябвало да седят в инвалидната количка по няколко часа дневно.

Днешните 10-18-годишни деца биха потърпевши вследствие на подобен физически и душевен тормоз, съобщи прокурорът.

За дъщерята Дженифър (18 г.) е разказано, че има заболяването на стъклените кости, което означавало да бъде освободена от часовете по физическо образование, а по-късно даже е трябвало да смени учебното заведение си.

Майке е оплела децата в лъжите си, казвала им, че в противоположен случай тях ги грози параплебия (форма на частична парализа, при която може да се откри загуба на чувство за болежка, температура, състояние, и също по този начин е възпрепятствано придвижването на долните крака - бел.ред.), в случай че не прекарват по-голямата част от деня си седнали в инвалидна количка.

Обвиненията към майката са следните: търговски измами и малтретиране на пострадалите. В обвинителния акт се споделя, че Майке Б. е фалшифицирала отчети и атестации за грижи, с цел да може да получи 140 000 евро обществени помощи.

Голямата щерка направи самопризнания на процеса в окръжния съд. Беше й тежко. " Всеки път, когато оценителите и лекарите идваха в нашата къща, децата бяха карани да седнат в инвалидните си колички. " И по-нататък: " Тогава децата трябваше да го играят изключително заболели! ", оплака се Дженифър.

43-ма очевидци и шестима движимости лица са призовани пред отдела за малолетни на окръжния съд. Очаква се присъдата да стане ясна през октомври. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР