Майка от Враца се оплака от частната детска кухня във

...
Майка от Враца се оплака от частната детска кухня във
Коментари Харесай

Майка пропищя от частна детска кухня във Враца, дискриминирала я

Майка от Враца се оплака от частната детска кухня във Враца. В редакцията на организация BulNews бе подаден сигнал от жителка на квартал „ Бистрец “ за дискриминация. 
Пред наш кореспондент тя описа, че частната кухня „ Двете щръклета “ от доста години прави доставка на бебешка храна по домовете, като от компанията споделят, че доставят на територията на целия град. Това обаче, по думи на дамата, не е напълно по този начин, защото от там отхвърлят да бъде разкарвана храна в кв. „ Бистрец “. Според майката от компанията са декларирали, че кварталът не им е комфортен, което постанова родителите, които желаят да употребяват услугата на кухнята, да си взимат храна от неин клон. 
По думи на дамата, преди години такива доставки е имало до самия квартал, като няколко майки се били разбрали храната за бебетата да бъде оставяна в магазина на центъра в „ Бистрец “, с цел да улеснят водача и да не се постанова да обикаля по адреси, като компромисен вид.
Наскоро майки от квартала още веднъж дали същото предложение, само че този път то било отхвърлено. Подателката на сигнала до нас не схваща за какво се постанова тази дискриминация, в случай, че политиката на компанията ясно упоменава, че доставката е за целия град, а квартал „ Бистрец “, даже и малко по-отдалечен, е част от него.
„ Тази услуга е измислена за да улеснява майките. Част от нас нямат коли, а и в идния сезон, за майки без помощ е много комплицирано да вървят всеки ден в студа и дъжда с децата си “, добавя възмутената жена. 
Това е единствената частна кухня в града, която сякаш предлага облекчение, само че в тази ситуация то е отказано. В града има няколко пункта за взимане на храна - на „ Стария пазар “, зад „ Билла “, в Комплекса, както и в ж.к. „ Младост “. Нито един обаче от тях не е комфортен за майките от кв. „ Бистрец “.
„ Неколкократно е юридически опит за диалог с тях, най-малко за компромисен вид в магазина в квартала, само че от там изрично отхвърлят с довода, че на тях не им е комфортно, което ме навежда на мисълта, че не желаят толкоз да улесняват родителите, а единствено да печелят пари “, добавя тя.
„ Всяка компания има политика на работа, само че в тази ситуация, откакто въпросната кухня излиза със поръчка, че покрива адресите на територията на целия град, е нужно това в действителност да е по този начин. Вместо това обаче, когато взех решение да потърси подпомагане от тях за доставката на храна до „ Бистрец “, даже и с компромисен вид, срещах отвод. Затова е значимо, когато претендират до каква степен доставят, ясно да споменат, че не е в границите на града, а в комфортните за тях местоположения “, безапелационна е майката.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР