Майка от Бургас трогна Фейсбук с писмото, което написа до

...
Майка от Бургас трогна Фейсбук с писмото, което написа до
Коментари Харесай

Майка от Бургас написа трогателно писмо до малкото си момиченце, което

Майка от Бургас трогна Facebook с писмото, което написа до щерка си. То е обръщение за нея от бъдещето. Сега нейното малко момиченце е на 4 години, а писмото е написано до нея за времето, когато към този момент ще е студентка. 

Ето какво написа Кристина Божинова:

Скъпа дъще,

Днес въобще няма да ти приказвам за учене. Предполагам, че в последните години съм го правила задоволително, а и в университета към този момент е извънредно време да си схванала какъв брой е значимо образованието.  Но с цел да е стойностен един човек, той не би трябвало просто да е подготвен добре. Трябва да има вярно отношение към нещата. Честно казано, считам, че във времето, в което живеем, в страната, в която живеем, за младите девойки построяването на това вярно отношение е сложна задача. Но ти ще се оправиш.

Не забравяй, че най-ценно е отношението, което ще получиш в живота си. Не пари, не власт, не популярност, а отношение. Само то ще те кара да се чувстваш добре и на място или ще те захвърли в дупка, от която мъчно се излиза. А един човек, който се усеща добре и на място, може да реализира каквото изиска. Отношението към теб ще бъде несъмнено от твоето отношение към света. Затова не забравяй, че...

... На обществото дължиш положително образование поради мен. Но почитание не дължиш на никого. Дръж се възпитано, само че твърдо и уважавай единствено тези, които са пробудили чувството в теб. Уважението се заслужава! И ти самата ще би трябвало да си го заслужиш. Не забравяй да уважаваш честните позиции, даже и когато не ти харесват, смелото държание, съпричастността и загрижеността. Ще бъда щастлива, в случай че освен ги уважаваш, само че и ги притежаваш.

... Трябва да можеш да казваш „ Не “, когато искаш да го кажеш. И въобще не се срамувай от това „ Не “. Да, може да те мислят за неприятна, може да приказват зад тила ти, можеш да приключиш връзки. Важното е, че си защитила своя избор. „ Какво ще кажат хората “ остана за едно друго потомство. Така или другояче, хората си сменят мненията по-често, в сравнение с си сменят облеклата.

... Трябва да бъдеш блага. Усмихвай се на непознати. Когато нещо те радва, си го показвай, без значение по какъв начин ще се одобри. Не мрънкай. Не бъди отрицателна. Поощрявай близките в техните дейности. Помагай, когато можеш. Днес ти ще окажеш помощ за една фантазия, на следващия ден различен ще помогне за твоята. На тоя свят са му нужни ведри хора, мрънкалници има задоволително.

...Трябва да гледаш с неуважение на хулиганските геройства, с които ще се пробват да те впечатляват. Всеки може да е гамен, тъй като това е най-лесният път. Силата е в това да можеш да го направиш, само че да се спреш. Всеки може да се сбие, само че не всеки може да се опита да изглади нещата преди да ескалират. Всеки може да не учи, само че не всеки може да си седне на задника и да чете, когато душата му крещи, че желае на открито.  Контролът се учи. Изборите се вършат. Двете неща са твоя задача.
Ако изпитваш дискомфорт от нещо, би трябвало да го кажеш. Никой не е задължен да ти чете мислите. Ако не се съобразят с твоя дискомфорт- тръгни си. Никой не е задължен и да се преценява с теб, само че ти си длъжна да го направиш. И повече не се връщай- няма смисъл да се връщаш там, където не си се чувствала добре.

...Трябва да не се страхуваш да защитиш човек, който съгласно теб има потребност от това. Или животно. Да, може и да те набият. Най-вероятно няма, само че все пак- може. Помни, че раните по тялото зарастват, само че раните в съвестта- не. В спомените ти ще остане това, че си направила вярното и няма цялостен живот да се питаш „ Защо тогава не направих... “

...Трябва да имаш пари в себе си - постоянно! И когато си в ресторант, поръчвай до толкоз, до колкото ти можеш да платиш, без значение кой заплаща. Така когато и да е ще можеш да си тръгнеш, в случай че нещо не ти хареса в държанието на хората с теб. Викаш такси, хвърляш парите и си тръгваш. И повярвай, ще спечелиш.

...Трябва постоянно да предлагаш да платиш сметката си. И в никакъв случай не приемай за огромна работа, в случай че различен я заплати. Всеки може да заплаща сметки и това не би трябвало да дефинира отношението ти към хората.
...Трябва да се впечатляваш от отношение, не от движимости. В годините доста ще се пробват да те впечатлят с движимости.  Но най-ценните хора са тези, които не го правят- избирай тях! Дори и в кола за един милион да не приказват какъв брой коства колата им. Дори с часовници за стотици хиляди- да не приказват какъв брой костват часовниците им. Това са хората, които знаят, че движимостите би трябвало да им служат, а не те да служат на движимостите.

Хм, и не на последно място - когато някой те изпраща с кола, си означи дали те е изчакал да си влезеш във входа или си е тръгнал незабавно. И в случай че си е тръгнал, в никакъв случай повече не излизай с него. Нямаш време за някой, който няма време за твоята сигурност.

Отношение, отношение, отношение. Това е най-важното! И от близките към теб и от теб към близките. Не си позволявай неприятно отношение към хора, които не са го провокирали. Не си позволявай неприятно отношение, единствено тъй като някой е с неприятен външен тип, проблематично тегло, няма пари за куверта на Банско... Всички имаме или ще имаме такива моменти. Глупавите хора дефинират отношението си по външния тип. Умните хора дефинират отношението си по личностните качества.

Бъди интелигентна, не отглеждам глупачка!

Можеш да се оправиш с всичко, стига да имаш верния метод към него.
Но в случай че нещата се объркат до толкоз, че тези препоръки не оказват помощ, не забравяй, че имаш семейство, което е до теб!

Обади се на мама! (Но я използвай единствено при положение на неотложност!)

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР