Майка на три деца, която живее със семейството си в

...
Майка на три деца, която живее със семейството си в
Коментари Харесай

Майка избра за детето си рехабилитацията във Виница“ пред тази в Англия

Майка на три деца, която живее със фамилията си в британския град Дартфорд, избра да пътува от време на време до България, с цел да може най-малкият й наследник да посещава Центъра за ранна намеса и рехабилитация в Дома за медико-социални грижи за деца – Варна.

" Даниел е на 4 години и към момента не може да върви независимо. В момента тече следващият му лечебен курс тук, в Дома за медико-социални грижи за деца – Варна, и той има забележителен прогрес. Днес даже направи 10 крачки самичък “, описа майката Валерия Михова. Жената е родом от Русе. За опциите, които се оферират във Варна научила от своя другарка, водила детето си на рехабилитация в  лечебното заведение.

" Рехабилитацията в Англия е извънредно незадоволителна. Там се прави най-вече гимнастика, до момента в който тук се предлага сложна рехабилитация. С Дани работи Валентина Цанева, рехабилитатор и Нели Могорова, специфичен възпитател. Впечатлена съм от професионализма им и резултатите, които реализират “, изясни Валерия Михова.

" Не е казус родители да предпочетат нашето лечебно заведение за рехабилитация пред друго такова в чужбина. Миналата година наш екип от експерти работи с братче и сестриче, чието семейство също са българи, живеещи в Англия. “, изясни доктор Нели Николова, която завежда Центъра за ранна намеса и рехабилитация в Дома за медико-социални грижи за деца – Варна.

" Приемаме деца от цялата страна, като тези от по-отдалечените градове се настаняват при нас с компаньон за целия интервал на лечебния курс с дълготрайност 10 работни дни. Всички услуги в Центъра са изцяло безвъзмездни – прегледи, съвещания, лекуване, рехабилитационни процедури, престой, в това число и храненето на детето. Те се поемат от бюджета на Министерството на здравеопазването, в чиято конструкция е Домът за медико-социални грижи за деца “, сподели още доктор Нели Николова. Тя посочи, че всеки родител, който смята, че детето му има проблеми в моториката, може да пристигна на консултация в Центъра.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР